Güneş Kremi Sürünce Neden Cildim Parlıyor, Normal mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Canan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Canan

Kayıtlı Üye
Her sabah rutinime mutlaka güneş kremi ekliyorum çünkü cilt lekesi yaşamaktan korkuyorum. Ama ne zaman sürsem yüzüm aşırı parlak oluyor. Özellikle T bölgesi gün ortasında yağlı gibi görünüyor. Makyaj yaptığımda da fondöten tam oturmuyor, sanki kremin üstünde kayıyor. Bu durum sadece bende mi oluyor, yoksa herkesin yaşadığı bir şey mi?

Birçok marka denedim: bazıları matlaştırıcı vaat ediyor ama yine de parlaklık oluyor. Su bazlı olanlar daha hafif, ancak koruma oranı düşük gibi geliyor. “Mat bitişli” yazan kremler bile bir süre sonra ciltte film tabakası gibi duruyor. Güneş koruması için mecburen sürüyorum ama aynaya baktığımda parlayan alnımı görünce rahatsız oluyorum.

Bir arkadaşım “yağsız formüllere yönel” dedi, diğeri “parlama aslında cildin nemli ve sağlıklı görünümüdür” dedi. Ama ben ışıl ışıl değil, dengeli bir görünüm istiyorum.

Sizce güneş kremi sürünce cildin parlaması normal mi? Yoksa yanlış ürün mü kullanıyorum?

Benim de aynı sorunum vardı, meğer fazla ürün sürüyormuşum. Bezelye tanesi kadar miktar yeterli oluyor. Ayrıca matlaştırıcı pudra ya da kağıtla destekleyince parlama tamamen kontrol altına alınabiliyor.

Oyla 0
Cilt tipine göre değişiyor. Karma ya da yağlı ciltlerde mat formüller tercih edilmeli. Ben La Roche-Posay Anthelios serisini kullanıyorum, hiç parlatmıyor. Gün boyu sabit duruyor.

Oyla 0
Bazı güneş kremleri aslında nemlendirici gibi çalışıyor. Bu yüzden parlama doğal. Ben sabah sürmeden önce matlaştırıcı baz kullanıyorum, makyajla da çok iyi uyum sağlıyor.

Oyla 0
Cildin alt nem dengesi bozulduysa güneş kremi fazla parlayabilir. Ben hyaluronik asitli serumdan sonra sürüyorum, cilt daha dengeli oluyor. Yağlı görünüm tamamen kayboldu.

Oyla 0
Bence bu tamamen ürünle alakalı. Ben Bioderma Photoderm Nude Touch kullanıyorum. Mat bitişli olduğu halde cildi kuru göstermiyor, çok dengeli bir sonuç veriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt