Hangi Şampuan ve Saç Kremi Birlikte Daha İyi Sonuç Veriyor?

Ebru Tezmen

Kayıtlı Üye
Saç bakım rutinimi oturtmaya çalışırken en çok kafamı karıştıran şeylerden biri doğru şampuan + saç kremi ikilisini bulmak oldu. Raflarda o kadar çok ürün var ki “bu saç tipime uygun mu?”, “birlikte iyi çalışıyor mu?” gibi sorular aklımı karıştırıyor. Denedikçe ürünler değişiyor, bazen iyi geliyor gibi olurken bazı günler aynı kombinasyon işe yaramıyor gibi hissediyorum.

Özellikle boyalı saçlar için ayrı, kuru saçlar için ayrı, ince telli saçlar için ayrı bandroller var ama gerçekte saçınızın ihtiyacına uygun olanı bulmak o kadar kolay olmuyor. Bir şampuanı sevsem bile eşlik eden kremle uyumu bazen kötü olabiliyor; saç ıslakken güzel görünürken kuruduktan sonra mat ve kabarık durabiliyor. Ya da tam tersi; saç kremi saçımı yumuşatıyor ama şampuanla birlikte ağırlaşıyor.

Benim saçım genel olarak hafif kuruya dönük. Bazen sadece kremle yetiniyorum, bazen maskeye bile ihtiyaç duyuyorum. Ürünleri tek tek değil de eşleştirerek kullanınca sonuç daha dengeli oluyor gibi geliyor, ama buna karar vermek zor. Biraz deneme yanılma gerektiriyor ama başka kullanıcıların deneyimlerinden öğrenmek beni çok rahatlatıyor.

Siz hangi şampuan ve saç kremi birlikte kullandığınızda gerçekten memnun kaldınız, özellikle belirgin fark yaratan ikili hangisi oldu?

Kuru ve yıpranmış saçlar için nem veren seri aldığım zaman gerçekten fark oluyor. Şampuan yoğun nem dengesini korurken krem de saç üçlerini yormadan yumuşatıyor. Bu ikisini birlikte kullandığımda saçım hem daha canlı hem de daha pürüzsüz duruyor.

Oyla 0
İnce telli saçlarda hafif formüller daha iyi sonuç veriyor bence. Ağır ürünler saçımı sönük gösteriyor. Ben şampuanı hafif tutup, saç kremi olarak da tamamen saç uçlarına uygulayınca hem hacim hem yumuşaklık alıyorum, ağırlık olmadan.

Oyla 0
Boyalı saçlar için özel renk koruyucu seriyi birlikte kullanmak benim için en etkili oldu. Şampuan saç rengini nazikçe temizlerken krem nemi kilitleyip rengi canlı tutuyor. Bu kombinle saçım boyadan sonraki parlaklığını daha uzun süre koruyor.

Oyla 0
Ben genelde aynı serinin ürünlerini eşleştirmeye çalışıyorum çünkü içerikleri uyumlu oluyor. Farklı markalardan alıp kombinlediğimde bazen saçım karışıyor, bu yüzden set olarak almak bana daha istikrarlı sonuç veriyor.

Oyla 0
Saç kremiyle birlikte saç uçlarına arada bir yağ da uyguluyorum. Bu üçünü birlikte kullanınca saç gerçekten daha yumuşak ve canlı duruyor. Sadece şampuan + krem değil, ek küçük dokunuşlar da fark yaratabiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt