Hazır Saç Maskeleri Mi Ev Yapımı Olanlar Mı Daha Etkili?

Nilay Türker

Kayıtlı Üye
Saç bakımında en çok kararsız kaldığım konu bu oldu. Bir yanda marketten ya da kuaförden alınan, üzerinde bir sürü iddia yazan hazır saç maskeleri var; diğer yanda da evde yapılan, “doğal ve katkısız” denilen tarifler. İkisini de denedim ama hangisi gerçekten işe yarıyor emin olamıyorum. Hazır maskeler genelde ilk kullanımda daha yumuşak bir his veriyor ama bu etki kalıcı mı, yoksa sadece kozmetik mi diye düşünüyorum.

Ev yapımı maskelerde ise sonuçlar daha değişken. Bazen saçım inanılmaz güzel oluyor, bazen de ağırlaşıyor ya da beklediğim etkiyi hiç alamıyorum. Ölçüyü tutturmak zor, her tarif her saçta aynı sonucu vermiyor. Bir de “doğal olduğu için daha güvenli” düşüncesi var ama bunun ne kadar doğru olduğundan da emin değilim. Sonuçta saç da bir denge meselesi.

Hazır maskelerde içerik listeleri uzun ama formüller belli; ev yapımı olanlarda ise kontrol tamamen bizde ama bilgi eksikliği olabiliyor. Hangisinin uzun vadede daha sağlıklı olduğu, hangisinin sadece anlık iyi hissettirdiği konusu kafamı çok karıştırıyor. İki tarafta da artılar ve eksiler var gibi.

Gerçekten daha etkili olan hangisi, hazır saç maskeleri mi yoksa evde yapılanlar mı?

Ben ikisini de denedim ve şunu söyleyebilirim: Hazır maskeler daha kontrollü. İçeriği belli, ne verdiğini az çok biliyorsun. Ev yapımı maskeler bazen harika oluyor ama bazen saçımı ağırlaştırdı. Uzun vadede hazır maskeler bana daha güvenli geldi.

Ev yapımı maskeleri seviyorum ama çok sık değil. Ayda bir kür gibi yapıyorum. Günlük bakımda ise hazır maskeler daha pratik ve dengeli. Bence ev yapımı olanlar destekleyici, ana bakım hazır ürünlerle daha sağlıklı ilerliyor.

Benim saçım ince telli olduğu için ev yapımı maskeler genelde ağır geliyor. Hazır maskelerde “ince telli saçlar için” olanları seçince daha iyi sonuç aldım. Doğal olması her zaman benim saçım için doğru olmuyor.

Ev yapımı maskelerde sorun doz bence. Herkes göz kararı yapıyor. Ben de ilk başta saçımı mahvettim. Şimdi hazır maske kullanıyorum, arada sadece yağ bakımı yapıyorum. Saçım daha dengeli.

Bence ikisi de kötü ya da iyi değil, kullanım amacı önemli. Ev yapımı maskeler kısa süreli toparlama için güzel. Hazır maskeler ise düzenli bakım için daha mantıklı. Ben ikisini dönüşümlü kullanınca en iyi sonucu aldım.

Geri
Üst Alt