Hindistan Cevizi Sütü İçeren Saç Maskeleri Hangi Saç Problemlerinde Daha Etkili?

Berfin Doğanay

Kayıtlı Üye
Saç bakımıyla ilgili doğal yöntemleri araştırırken en çok karşıma çıkanlardan biri hindistan cevizi sütü içeren saç maskeleri oldu. Daha önce yağını çok duymuştum ama süt formunun saç için bu kadar popülerleştiğini bilmiyordum. İçeriğinde bol miktarda laurik asit, E vitamini, protein ve doğal yağ asitleri bulunuyor. Bu da saç tellerini hem nemlendiren hem de güçlendiren bir bakım sağlıyor.

Özellikle kuru ve yıpranmış saçlarda çok etkili olduğu söyleniyor. Çünkü saç telinin içine işleyerek kaybolan nemi geri kazandırıyor. Ayrıca sürekli boya ve ısı işlemi gören saçlarda oluşan kırılmaları onarmada da faydalı olabiliyor. Bir diğer önemli nokta da saç derisine iyi gelmesi. Hindistan cevizi sütü, iltihaplanmayı azaltıcı özelliğiyle kepek ve kaşıntı problemlerinde rahatlama sağlıyor.

Bazı kullanıcılar ise bu maskelerin saç uzamasını desteklediğini söylüyor. Sanırım bunun sebebi dolaşımı artırması ve köklerin daha iyi beslenmesine yardımcı olması. Ancak herkes için aynı sonucu vermeyebilir; çok yağlı saçlarda biraz ağır hissedebiliyor. Düzenli kullanımda ise saçın parlaklık kazanması ve daha kolay şekil alması en çok öne çıkan faydalar arasında.

Benim aklımı kurcalayan soru şu: Hindistan cevizi sütü içeren maskeleri düzenli kullananlar hangi saç problemlerinde gerçekten bariz bir iyileşme gördü?

Benim saçlarım sürekli boya ve düzleştiriciden dolayı çok yıpranmıştı. Hindistan cevizi sütü maskesi kullanmaya başladım ve ilk 2 ayda bile uçlardaki kuruluk azaldı. Saç tellerim daha esnek hale geldi, kırılmalar ciddi şekilde azaldı. Bence özellikle işlem görmüş saçlarda mucize gibi etki ediyor.

Oyla 0
Ben bu maskeyi daha çok saç uzaması için denedim. 3 ay boyunca haftada bir uyguladım. Saç tellerim kalınlaştı, saçım daha hızlı uzadı. Tamamen mucize değil ama düzenli kullanımda farkı hissettim. Ayrıca parlaklık verdiği için görsel olarak da çok tatmin edici.

Oyla 0
Saçım çok kuru ve elektriklenmeye yatkındı. Hindistan cevizi sütü maskesi sayesinde saçım hem daha nemli hem de daha sakin görünüyor. Artık kabarma yaşamıyorum. Özellikle kış aylarında çok işe yarıyor, saçımı yumuşacık yapıyor.

Oyla 0
Doğum sonrası saç dökülmem çok artmıştı. Bu maskeyi kullanmaya başladım ve saç tellerim güçlendi, dökülmem azaldı. Ayrıca saç derime verdiği rahatlama hissi çok iyi geliyor. Düzenli kullandıkça saçımın daha sağlıklı göründüğünü söyleyebilirim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt