İnce Telli Saçlar İçin Ağırlık Yapmayan Serum Önerisi Olan Var Mı?

Yağmur

Kayıtlı Üye
İnce telli saçlarla yaşamak gerçekten ayrı bir denge işi. Saçlarım çabuk sönüyor, hacmini hemen kaybediyor ama aynı zamanda uçları da kolay kuruyor. Bu yüzden serum kullanmak istiyorum ama her denediğim ürün saçımı toparlamak yerine daha da ağırlaştırıyor. İlk sürdüğümde güzel duruyor ama birkaç saat sonra saçım sanki yıkanmamış gibi sönükleşiyor.

“Çok az sür” deniyor ama o zaman da serumun varlığı hissedilmiyor. Bir tık fazla kaçırınca da saç tamamen yatıyor. Bu yüzden artık serum kullanmaya çekinir oldum. Ama serumsuz da uçlar mat duruyor, tararken zorlanıyorum. Yani tamamen bırakmak da istemiyorum.

Piyasada “ince telli saçlar için” diye satılan çok ürün var ama hepsi gerçekten hafif olmuyor. Bazıları yağ bazlı, bazıları silikon ağırlıklı. Hangisi daha mantıklı, hangisi ince telli saçta daha az riskli açıkçası kararsızım. Belki de uygulama şekli ya da zamanlaması daha önemlidir ama onu da netleştiremedim.

Gerçekten saçta yokmuş gibi duran ama uçları toparlayan bir serum var mı merak ediyorum. Reklamdan çok gerçek deneyimler benim için daha yol gösterici oluyor.

İnce telli saçlarda ağırlık yapmadan işe yarayan bir serum kullanan var mı?

İnce telli saçlarda serum seçimi gerçekten zor. Ben yağ bazlı olanlardan tamamen vazgeçtim. Daha çok silikon bazlı, su gibi olan serumlar bana daha iyi geldi. Nemliyken sadece uçlara uygulayınca saçım sönmeden toparlanıyor.

Oyla 0
Ben de uzun süre serumdan kaçtım ama doğru ürünü bulunca fikrim değişti. Önemli olan “parlaklık veren” değil, “hafif onarıcı” olanları seçmek. Bir de miktar gerçekten mercimek tanesini geçmemeli.

Oyla 0
Bende en çok fark yaratan şey serumu kuru saça değil, hafif nemliyken sürmek oldu. Kuru saça sürünce hemen ağırlık yapıyordu. Nemliyken daha eşit dağılıyor, saçta yok gibi duruyor.

Oyla 0
İnce telli saçlar için serumdan çok saç kremi önemli olabilir. Ben serumu tamamen bırakıp hafif bir krem kullanıyorum, uçlarım daha iyi durumda. Serum şart değil ama doğru ürün olursa destekleyici oluyor.

Oyla 0
Bence her ince telli saç serumla anlaşacak diye bir kural yok. Ama anlaşanlar için doğru formül fark yaratıyor. Ben birkaç ürünü denedikten sonra kendime uygun olanı buldum, sabır istiyor maalesef.

Oyla 0
Geri
Üst Alt