Isıya Karşı Sprey Saçı Ağırlaştırır mı? Hangi Marka Daha Hafif?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mina
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mina

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saç maşası ve fönü sık kullanmaya başladım ama saç tellerimde biraz sertlik ve ağırlık hissediyorum. Özellikle ısıya karşı koruyucu sprey kullandığım günlerde saçlarımın daha çabuk sönmesi dikkatimi çekti. Acaba bu spreyler gerçekten koruma sağlarken aynı zamanda saçı mı ağırlaştırıyor, yoksa yanlış mı kullanıyorum?

Kullandığım bir ürün vardı, ilk başta harika kokuyordu ama birkaç saat sonra saçım sanki yağlanmış gibi duruyordu. Sanırım formülü çok yoğundu. İnternette “hafif formüllü, doğal içerikli ısı koruyucular” aradım ama herkes farklı bir marka öneriyor.

Bazıları “Urban Care çok hafif” diyor, bazıları “Gliss saçta kalıntı bırakıyor” diyor. Deneme yanılma yapmak istemiyorum, çünkü saçım ince telli ve hemen şekli kayboluyor.

👉 Sizce ısıya karşı spreyler saçı ağırlaştırıyor mu? Hangi marka gerçekten hafif ve doğal bir etki bırakıyor?

Benim saçım da ince telli olduğu için birçok ısı koruyucu üründe aynı sorunu yaşadım. En sonunda Bee Beauty Isı Koruyucu Sprey’de karar kıldım. Gerçekten hafif yapılı, saçta ağırlık yapmıyor. Isıdan koruyor ama sanki hiçbir şey sürmemişsin gibi doğal duruyor. Özellikle fön sonrası bile saçım hacmini koruyor. Kokusu da çok ferah, yağlı his bırakmıyor.

Oyla 0
Bir dönem Urban Care Natural Therapy Heat Protection kullandım, memnun kaldım. Formülü hafif, argan yağı var ama asla ağırlaştırmıyor. Saçın elektriklenmesini de azaltıyor. Maşa öncesi nemli saça sıkıyorum, sonrasında saç daha parlak ama hacimli kalıyor. Özellikle düz saçlarda bile ağırlık yapmıyor. İnce telli saçlara gönül rahatlığıyla öneririm.

Oyla 0
Ben Gliss Thermo-Protect Sprey kullanıyorum ve bende ağırlık hissi yaratmadı. Asıl fark uygulama miktarında; fazla sıkarsan her ürün ağırlaştırır. Saçı eşit şekilde hafifçe nemlendirmek yeterli oluyor. Bu sprey ısıdan korurken aynı zamanda ipeksi bir doku bırakıyor. Yumuşak bir dokunuşla fön sonrası bile saç hafif ve hareketli kalıyor.

Oyla 0
Isı koruyucu spreylerde en hafif hissettiren ürün bana göre L’Oréal Elseve Dream Long Heat Spray. Ne maşa öncesi ne sonrasında yağlı his bırakmıyor. Spreyi 15-20 cm uzaktan sıkıyorum, bu şekilde daha doğal bir görünüm sağlıyor. Saçın dokusunu bozmuyor, aksine daha dolgun hissettiriyor. Gün sonunda saç hâlâ hacimli ve canlı kalıyor.

Oyla 0
Ağır his bırakmayan ürün arayanlara küçük bir önerim var: saç tipine göre ürün seçmek. Kuru saçlarda yağ bazlı ürünler işe yarıyor ama ince tellilerde ağırlık yapıyor. Benim favorim Amika The Shield; çok hafif, kokusu müthiş ve 230 dereceye kadar koruma sağlıyor. Sanki hiç ürün sürmemişsin gibi. Fiyatı biraz yüksek ama etkisi tartışılmaz.

Oyla 0
Geri
Üst Alt