Islak Saça Saç Düzleştirici Kullanılır Mı? Zararı Var Mı?

Reyhan Doğan

Kayıtlı Üye
Birçok kişi sabah işe geç kaldığında saçını hızlıca düzleştirmek için ıslakken düzleştiriciye sarılabiliyor. Ben de bir dönem bunu yaptım ve sonuç tam bir felaketti. Saçtan çıkan “cıss” sesi hâlâ aklımda. Islak saçın üzerine yüksek ısı uygulandığında saç tellerinin içindeki nem aniden buharlaşıyor ve bu da saçın yapısına ciddi zarar veriyor.

Benim saç uçlarım birkaç denemeden sonra yanmış gibi sertleşti ve kopmalar başladı. Araştırınca anladım ki düzleştiriciler yalnızca tamamen kuru saçta kullanılmalı. Eğer nemliyse mutlaka önce kurutma makinesiyle kurutmak gerekiyor. Ayrıca ıslak saça uygulanan düzleştirici sadece saçın yapısını bozmakla kalmıyor, aynı zamanda kalıcı şekil de vermiyor. Yani hem risk alıyorsun hem de istediğin sonucu elde edemiyorsun.

Eğer zamanın kısıtlıysa saç kurutma makinesinin soğuk üfleme moduyla saçını hızlıca kurutmak daha güvenli. Sonrasında düzleştiriciyi düşük veya orta ısıda kullanmak hem saç sağlığını korur hem de istediğin sonucu verir.

👉 Sizce ıslak saça düzleştirici uygulamak tamamen yasak mı, yoksa düşük ısıda bir istisna olabilir mi?

Ben bir kere ıslak saçımı düzleştirmeye çalıştım ve saçım resmen yandı. Uçları sertleşti ve uzun süre toparlanmadı. O yüzden kesinlikle önermem. Saçını mutlaka önce tamamen kurutmalısın.

Oyla 0
Islak saça düzleştirici sürmek bence saçına yapabileceğin en büyük kötülük. Ben bunu yıllarca yaptım ve saçım kırıklarla doldu. Şimdi sadece kuru saça uyguluyorum ve yanında koruyucu sprey de kullanıyorum.

Oyla 0
Çok acelem olduğunda bile saçımı önce hızlıca kuruturum. Çünkü ıslak saça düzleştirici uygulamak hem etkisiz hem zararlı. Saçın nemiyle ısının çarpışması kötü sonuç veriyor. Kesinlikle uzak durulmalı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt