İstanbul’da Saç Ekimi Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Ettiniz?

Ömer Aydınlı

Kayıtlı Üye
Saç ekimi kararı verdikten sonra asıl zor kısmın operasyon değil, öncesindeki hazırlık süreci olduğunu fark ettim. İstanbul’da bu işi yapan çok fazla merkez olduğu için insan ister istemez yanlış karar vermekten çekiniyor. Reklamlar, kampanyalar, “son teknoloji” söylemleri derken neyin gerçekten önemli olduğunu ayırt etmek zorlaşıyor. Ben de bu yüzden operasyon öncesinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini netleştirmeye çalışıyorum.

Özellikle doktorun sürece ne kadar dahil olduğu, saç çizgisi planlaması, ekilecek greft sayısının gerçekçi olup olmadığı gibi konular kafamı kurcalıyor. Bir de operasyon sonrası destek çok önemli mi, yoksa işlem bitti mi her şey bitiyor mu onu merak ediyorum. İstanbul gibi büyük bir şehirde bu detayları gözden kaçırmak kolay olabilir.

İstanbul’da saç ekimi yaptırmış olanların, “keşke şuna daha çok dikkat etseydim” dediği noktaları duymak benim için çok yol gösterici olur.

İstanbul’da saç ekimi yaptırmadan önce özellikle nelere dikkat ettiniz, sizce en kritik noktalar hangileriydi?

Benim için en önemli kriter doktorun sürece birebir dahil olmasıydı. İlk görüşmede sadece satış danışmanı değil, doktorla konuşabildiğim merkezleri tercih ettim. Saç çizgisini kimin çizdiği, kanalları kimin açtığı çok fark ediyor. Bu detayı önemseyenler genelde daha memnun kalıyor.

Greft sayısına çok dikkat ettim. Bazı merkezler gereğinden fazla greft vaat ediyor. Ben gerçekçi plan yapan, “buraya bu kadar olur” diyen yere güvendim. Sonuç da doğal oldu. Fazla vaat genelde hayal kırıklığı getiriyor.

Operasyon sonrası destek bence çok önemli. Benim gittiğim klinik 1 yıl boyunca düzenli takip yaptı. Yıkama, ilaç kullanımı, kontroller… Bunlar olmasa süreç çok daha stresli olurdu.

Önce–sonra fotoğraflarına dikkat ettim ama özellikle 1 yıl sonrası fotoğraflara baktım. İlk ay görüntüleri aldatıcı olabiliyor. Uzun vadeli sonuç görmek kararımı etkiledi.

Ben keşke ilk başta fiyatı ikinci plana atsaydım diyorum. Ucuz olsun diye bakınca yanlış merkezlere yönelme ihtimali artıyor. Saç ekimi uzun vadeli bir iş, öncesinde detaylı araştırma şart.

Geri
Üst Alt