Kadınlarda Hormonal Saç Dökülmesi İçin Mezoterapi Yeterli Oldu mu?

Cemile

Kayıtlı Üye
Özellikle son bir yılda tepe bölgemdeki kadın tipi saç dökülmesi fark edilir hale geldi. Doktor hormon testlerinde dalgalanma olduğunu söyledi ve bu durumun saçları etkilediğini anlattı. İlaç tedavisi yerine daha doğal bir çözüm sunmak için mezoterapi önerdi, ben de kabul ettim çünkü sistemik ilaçlara mesafeli yaklaşıyorum.

Şu an 4. mezoterapi seansı geride kaldı. Saç dökülmem biraz yavaşlamış gibi ama yeni saç oluşumu ya da dolgunluk hissi henüz gözle görülür düzeyde değil. Bu noktada tereddüt yaşıyorum. Hormonal dökülmelerde mezoterapi gerçekten etkili bir çözüm mü, yoksa sadece destekleyici bir yöntem mi?

Aynı sorunu yaşayan kadınlar bu tedaviden fayda gördü mü?

Benim dökülmem direkt hormon kaynaklıydı. PCOS tanım vardı. Mezoterapiye başladım ama 3 seansta değişiklik olmadı. Doktorumla birlikte takviye desteği de ekledik: çinko, D vitamini, biotin. 6. seanstan sonra saç çizgimde toparlanma başladı. Yalnız tek başına mezoterapi değil, destek şart bence.

Oyla 0
Eşim için yazıyorum. Kadın tipi dökülme nedeniyle mezoterapi yaptırdı. İlk başta ikimiz de şüpheliydik ama düzenli gidince etkisi oldu. Özellikle tepe bölgesinde saçlar güçlendi. Saç dökülmesi tamamen durmadı belki ama gözle görülür şekilde azaldı. Ekstra olarak hormon dengesi için doktor desteği de aldı, birlikte faydalı oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt