Kalça Estetiği Sonrası Spor Ne Zaman Yapılabilir, Şekli Bozar Mı?

Gülsüm Bilir

Kayıtlı Üye
Kalça estetiği yaptırmak istiyorum ama içimde büyük bir tereddüt var: “Spor yapmaya ne zaman dönebilirim?” Çünkü aktif biriyim, sporu tamamen bırakmak bana zor geliyor. Ama diğer yandan yeni şeklin bozulmasından da korkuyorum. Bazı kadınlar “2 haftada spora döndüm” diyor, bazılarıysa “3 ay bekledim, yoksa form bozulurdu” diyor. Hangisi doğru, gerçekten emin olamıyorum.

Doktorların anlattığına göre ilk 4 ila 6 hafta boyunca kesinlikle ağır egzersizlerden uzak durmak gerekiyor. Çünkü bu dönemde vücut şekle alışıyor, dokular yerleşiyor. Yağ enjeksiyonu yapılan hastalarda erken egzersiz, yağ hücrelerinin tutunmasını engelleyebiliyor. Protez takılanlarda da dikiş hattını zorlamak riskli oluyormuş. Genellikle ikinci aydan sonra hafif yürüyüş ve tempolu aktivitelerle başlanabiliyor, ama kalça kaslarını doğrudan çalıştıran egzersizler için 8 haftayı beklemek öneriliyor.

Benim en çok merak ettiğim şey, o ideal formu korumanın yolu. Çünkü ameliyatla elde edilen sonucu kaybetmek istemem.

Peki sizce sporu erken bırakmak mı daha riskli, yoksa fazla bekleyip kasları zayıflatmak mı?

Ben 6 hafta sabırla bekledim, sonra yürüyüşle başladım. Kalçamın formu hiç bozulmadı, aksine daha sıkılaştı. Erken başlasaydım sonuç bu kadar iyi olmayabilirdi.

Oyla 0
Doktorum 2 ay beklememi söyledi, tam o kadar bekledim. Sonra hafif egzersizlerle döndüm. Formum korunuyor, ama erken başlasam sanırım sonuç etkilenirdi.

Oyla 0
Kalça estetiği sonrası ilk 6 hafta spor yasak. Ben ikinci ayda başladım, hiçbir şekil bozulması yaşamadım. Hatta düzenli egzersiz formu daha sıkı hale getiriyor.

Oyla 0
Çözüm
Ben biraz sabırsız davrandım, 4. haftada pilates yaptım, kalçamda hafif ağrı oldu. Sonra ara verdim. Gerçekten erken dönmek doğru değil.

Oyla 0
Ben 2 ay bekledim, şimdi düzenli spor yapıyorum. Kalçamın formu daha da toparlandı. Dikkatli davranırsan spor zararlı değil, tam tersi faydalı oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt