Kepeğe Karşı En Etkili Şampuan Hangisi?

Bensu

Kayıtlı Üye
Kepek sorunu benim için gerçekten can sıkıcı bir problem haline geldi. Ne kadar saçımı yıkasam da omuzlarıma düşen beyaz parçacıklardan kurtulamıyorum. Üstelik saçımı her gün yıkamak zorunda kalıyorum ama bu sefer de saçım kuruyor. Bir kısır döngüye girdim.

İnternette araştırınca en çok önerilen kepek şampuanlarının içinde çinko piritione veya ketokonazol gibi maddeler olduğunu gördüm. Bazı markalar çok övülüyor ama her saç tipine aynı etkiyi göstermediğini de biliyorum. Özellikle hassas saç derisi olanlar için bazı ürünler fazla sert gelebiliyor.

Benim asıl öğrenmek istediğim şey şu: Kepeğe karşı hangi şampuan gerçekten işe yarıyor? Çünkü reklamda gösterilen sonuçlarla gerçek hayat arasındaki farkı biliyoruz.

👉 Siz kepek problemini hangi şampuanla çözdünüz?

Ben yıllarca kepekle uğraştım, her şampuanı denedim ama en etkili olanı çinko içeren şampuanlar oldu. İlk 2–3 yıkamadan sonra bile farkı görüyorsun. Saç derim rahatladı, kaşıntım azaldı. Ama düzenli kullanmak şart, 1–2 hafta bırakınca kepek geri geliyor. Ben haftada 2 kez kepek şampuanı, diğer günlerde normal nemlendirici bir şampuan kullanıyorum. Böylece hem saçım kuruması hem de kepek dengede kalıyor.

Benim saç derim çok hassas olduğu için bazı kepek şampuanları bana alerji yaptı. Sonra doktorumun önerisiyle ketokonazol içerikli bir şampuan aldım. İlk başta biraz ağır geldi ama düzenli kullanımda kepeğim tamamen geçti. En büyük fark saç diplerimin artık kaşınmaması oldu. Bence kepek sorunu yaşayan herkesin saç derisi farklı olduğu için biraz deneme yanılma gerekiyor. Ama kesinlikle ilaç içerikli şampuanlar daha etkili.

Benim çözümüm doğal içerikli şampuanlarla birlikte bakım yağlarını da kullanmak oldu. Tek başına kepek şampuanı saçımı çok kurutuyordu. Şimdi haftada bir antifungal içerikli şampuan, diğer günlerde sülfatsız ve nemlendirici bir şampuan kullanıyorum. Böylece kepek problemi kontrol altında. Bence tek bir ürünle çözüm aramak yerine kombin yapmak çok daha başarılı sonuç veriyor.

Geri
Üst Alt