Uzun süredir kepek sorunuyla uğraşıyorum. Bazen saç derim öyle kaşınıyor ki gece uykudan bile uyandırıyor. Sülfatlı şampuanlar kullandıkça durum daha da kötüleştiğini fark ettim. Özellikle koyu renk kıyafet giydiğimde omuzlarıma düşen beyaz kepek parçaları beni çok rahatsız ediyor. İlaçlı şampuanlar da kısa süreli çözüm oluyor ama bırakınca kepek tekrar geri geliyor.
Araştırmalarımda elma sirkesiyle durulama, çay ağacı yağı, yoğurt maskesi gibi doğal yöntemlerin işe yaradığını gördüm. Bazı kadınlar bu yöntemlerle kalıcı sonuç aldıklarını söylüyor. Benim amacım sürekli kimyasal kullanmadan, daha doğal yollarla saç derimi rahatlatmak ve bu sorunu en aza indirmek. Çünkü kepek sadece estetik değil, aynı zamanda özgüvenimi de çok etkiliyor.
Merak ediyorum, bu sorunla mücadele eden kadınlar hangi doğal yöntemlerden gerçekten fayda gördü?
Kepekten sonsuza dek kurtulmak sizce mümkün mü, yoksa sadece kontrol altına almak mı daha gerçekçi?
Araştırmalarımda elma sirkesiyle durulama, çay ağacı yağı, yoğurt maskesi gibi doğal yöntemlerin işe yaradığını gördüm. Bazı kadınlar bu yöntemlerle kalıcı sonuç aldıklarını söylüyor. Benim amacım sürekli kimyasal kullanmadan, daha doğal yollarla saç derimi rahatlatmak ve bu sorunu en aza indirmek. Çünkü kepek sadece estetik değil, aynı zamanda özgüvenimi de çok etkiliyor.
Merak ediyorum, bu sorunla mücadele eden kadınlar hangi doğal yöntemlerden gerçekten fayda gördü?