Keratin Bakımı mı Daha İyi, Brezilya Fönü mü? Hangisini Tercih Etmeli?

Lale Zorlu

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Son dönemde çok popüler olan iki işlem arasında kaldım: keratin bakımı ve Brezilya fönü. İkisi de saçlara farklı şekilde etki ediyor ama hangisini yaptırmam gerektiğine karar veremiyorum.

Araştırmalarıma göre keratin bakımı saçı besleyip onarıyor, elektriklenmeyi azaltıyor ve daha parlak görünmesini sağlıyor. Ancak tamamen düzleştirme etkisi yok. Saç doğal yapısına yakın kalıyor, sadece daha yumuşak ve kolay şekil alır hale geliyor.

Brezilya fönü ise daha çok kalıcı düzleştirme için yapılıyor. Saç aylarca dümdüz kalıyor ama kullanılan ürünlere göre saçı biraz kurutabileceğini de okudum. Yani biri daha çok bakım, diğeri ise şekillendirme odaklı.

Benim saçım kalın telli, kabarık ve kolay elektriklenen bir yapıya sahip. Günlük hayatta fön çekmekten çok yoruluyorum. O yüzden düzleştirme fikri bana cazip geliyor ama uzun vadede saçımın yıpranmasını da istemiyorum.

Sizce benim gibi saç yapısına sahip olan biri için hangisi daha uygun olur? Aranızda ikisini de deneyen varsa yorumlarını çok merak ediyorum.

Ben önce keratin bakımı yaptırmıştım. Saçım inanılmaz yumuşadı, tararken hiç zorlanmadım, elektriklenme sorunum da azaldı. Ama saçım düz olmadı, dalgalı yapısını korudu. Sonrasında Brezilya fönü denedim. Açıkçası sabahları saçımı hiç düzleştirmeden çıkabilmek büyük kolaylık oldu. Düzgün ve parlak bir görünüm sağladı. Benim için fark şu: saçını beslemek istiyorsan keratin, düz saç istiyorsan Brezilya fönü. Eğer ikisini sırayla uygularsan (önce bakım sonra fön), en iyi sonucu alıyorsun.

Benim saçım ince telli olduğu için önce Brezilya fönü yaptırdım ama biraz ağır geldi. Saçım çok düz oldu ama sanki biraz sönükleşti. Sonraki ay keratin bakımı yaptırdım, o zaman saçım hem yumuşak hem hacimli oldu. Bence ince telli saçlarda keratin bakım daha avantajlı. Ama kalın telli ve çok kabaran saçlarda Brezilya fönü daha mantıklı. Yani aslında saç yapısına göre tercih etmek gerekiyor.

Ben ikisini de denedim. Keratin bakımından sonra saçım ipek gibi oldu ama istediğim gibi dümdüz değildi. Yine düzleştirici kullanmak zorunda kaldım. Brezilya fönünde ise saçım gerçekten 4 ay boyunca fönlü gibi kaldı. Tek eksi yanı, saçımın uçları biraz kurudu. Benim önerim: günlük düz saç istiyorsan Brezilya fönü, sadece saçını toparlamak istiyorsan keratin bakım.

Benim saçım çok kabarıyordu ve elektriklenme sorunum vardı. Keratin bakım yaptırdım, sonuç güzel oldu ama çok uzun sürmedi, yaklaşık 1,5 ayda etkisi geçti. Daha sonra Brezilya fönü denedim ve 5 ay boyunca saçım düz, parlak ve kolay taranır kaldı. Ama kuaförüm sülfatsız şampuan kullanmam gerektiğini söyledi, buna dikkat ettim. Eğer sürekli fönlü gibi saç istiyorsan Brezilya fönü, ama saç sağlığını ön planda tutuyorsan keratin bakımı tercih etmelisin. Ben her ikisini de yaptırıp kıyasladığım için net söylüyorum: kullanım amacına göre karar vermek lazım.

Geri
Üst Alt