Keratin Maskesi Sonrası Saçım Sertleşti, Normal Mi?

Nehir Aksoy

Kayıtlı Üye
Keratin maskesini saçlarımı toparlamak için büyük umutlarla yaptım. Boya, ısı ve yanlış ürünler derken saçlarım yıpranmıştı ve herkes keratinin adeta kurtarıcı olduğunu söylüyordu. Maskeyi uyguladıktan sonra saçım ilk gün fena durmadı ama birkaç yıkama sonra beklemediğim bir şey oldu: Saçım sertleşti. Eskisi gibi yumuşak değil, tararken daha zor açılıyor ve dokunduğumda sanki esnekliğini kaybetmiş gibi hissediyorum.

Bu noktada panikledim açıkçası. Keratin saçı güçlendirir deniyor ama bende tam tersi bir etki mi yaptı diye düşünmeye başladım. Belki saçımın ihtiyacı protein değil nemdi, onu da ben kaçırdım. İnternette biraz araştırınca “protein fazlalığı” diye bir şey olduğunu gördüm ama herkes aynı şeyi yaşamıyor gibi.

En çok kafamı karıştıran şey şu: Bu sertlik geçici mi yoksa saçım gerçekten zarar mı gördü? Keratin maskesini bırakırsam toparlar mı, yoksa başka bir şey mi yapmam gerekir bilmiyorum. Şu an ne maske yapmaya cesaretim var ne de saçımı olduğu gibi bırakmaya.

Keratin maskesi sonrası saçın sertleşmesi normal mi, yoksa yanlış bir şey mi yaptım?

Ben de aynı hatayı yaptım. Saçım zaten kuru olmasına rağmen keratin yükledim ve sertleşti. Sonradan öğrendim ki saçın proteini fazlaysa keratin ters etki yapıyormuş. Bir süre sadece nem maskesi kullandım, saçım yavaş yavaş yumuşadı.

Keratin herkese iyi gelmiyor maalesef. Bende de saçım plastik gibi olmuştu. Panik yapma, kalıcı değil. Keratini tamamen kesip nemlendirici ürünlere geçince yaklaşık 2–3 haftada saçım normale döndü.

Bu çok yaygın bir durum ama pek konuşulmuyor. Keratin güçlü bir içerik, sık ya da yanlış kullanılırsa saçı sertleştiriyor. Ben ayda birden fazla yapmıyorum artık. Saçımın ihtiyacı varsa kullanıyorum, yoksa dokunmuyorum.

Kuaförüm bana saçın ya neme ya proteine ihtiyaç duyduğunu söylemişti, ikisi aynı anda değil. Keratin sonrası sertlik yaşadıysan büyük ihtimalle nem eksiği var. Nem maskesi ve ısıdan uzak durmak çok işe yarıyor.

Bence yanlış bir şey yapmadın, sadece saçın o an keratin istemiyordu. Ben de sertleşince çok korkmuştum ama zamanla geçti. Şu an keratin yerine aloe veralı, yağ bazlı maskeler kullanıyorum, saçım daha dengeli.

Geri
Üst Alt