Kış Aylarında Saç Elektriklenmesine Karşı Etkili Çözümler Etkinliği!

Çilem Bozkurt

Kayıtlı Üye
Kış ayları geldiğinde en büyük derdim saç elektriklenmesi oluyor. Özellikle kazak giydiğim günlerde saçlarım sanki kendi hayatını yaşıyor! Ne tarak işe yarıyor ne krem… Bu yüzden dedim ki, topluluk olarak mini bir “Saç Elektriklenmesine Karşı Çözümler” etkinliği yapalım mı?

Herkes kendi kullandığı yöntemi, ürünü veya doğal çözümü paylaşsın.

Ben son birkaç haftadır argan yağı spreyini deniyorum, biraz işe yaradı ama yeterli değil. Saçlarım kuru olduğu için statiklenme daha da belirginleşiyor. Kuaförüm, iyonik fön makinesi önerdi ama biraz pahalı. Doğal çözüm arayışındayım çünkü kimyasal ürünler saçı daha da kurutabiliyor.

Eğer birlikte deneyip sonuçları paylaşırsak, belki kışın en etkili bakım formülünü bulabiliriz.

Sizce saç elektriklenmesine karşı ne iyi geliyor? Hangi ürün veya yöntem gerçekten işe yarıyor?

Benim çözümüm argan yağı içeren saç kremi oldu. Yıkadıktan sonra nemli saça az miktarda uyguluyorum, elektriklenme tamamen yok oluyor.

Oyla 0
Ben iyonik fön makinesi kullanıyorum, fark inanılmaz. Normal fön makinesine göre çok daha az kabarma oluyor. Yatıştırıcı serumlar da işe yarıyor.

Oyla 0
Kışın saç uçlarıma Hindistan cevizi yağı sürüyorum. Hem nem veriyor hem elektriklenmeyi önlüyor. Haftada bir maske yapmak da fark ettiriyor.

Oyla 0
Ben genelde pamuklu kıyafetlerden kaçınıyorum. Sentetik kazaklar saçı daha fazla elektriklendiriyor. Antistatik saç spreyi de harika işe yarıyor.

Oyla 0
Soğuk hava saçın nemini alıyor, o yüzden durulanmayan krem şart. Ben Kerastase’in yağlı kremini kullanıyorum, saçlarım pürüzsüz kalıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt