Kısa Saç Kullanmama Rağmen Saç Bakımı Yapmalı Mıyım?

Yasin Yıldırım

Kayıtlı Üye
Saçlarımı uzun zamandır kısa kullanıyorum. Bu yüzden de açıkçası saç bakımı konusunu hep gereksiz gördüm. “Zaten kısa, ne bakımı olacak” düşüncesi bende hâkimdi. Ama saç dökülmesi ve saç derisi sorunları başlayınca bu bakış açısı biraz değişti. Saç kısa olsa bile saç derisiyle ilgili problemler devam ediyor.

Kısa saçta dökülme daha az fark ediliyor ama aslında dökülme durmuyor. Yağlanma, kepek, kaşıntı gibi sorunlar yine var. Bu noktada saçın boyundan çok saç derisinin önemli olduğunu fark etmeye başladım. Yine de erkek olarak bakım konusu kafamı karıştırıyor. Ne yapılmalı, nerede abartı başlıyor belli değil.

Maske mi gerekir, serum mu, yoksa sadece doğru şampuan yeterli mi? Kısa saçta bakım yapmanın gerçekten faydası oluyor mu, yoksa sadece uzun saçlar için mi anlamlı? Bir de fazla ürün kullanmanın saç derisini daha çok yorabileceğini düşünenlerdenim. O yüzden basit ama etkili bir yol varsa onu öğrenmek istiyorum.

Kısa saç kullanıp bakım yapanların gerçekten fark görüp görmediğini merak ediyorum. En azından saç derisini daha sağlıklı tutmak mümkün mü, bunu bilmek istiyorum.

Kısa saç kullanan erkekler için saç bakımı gerçekten gerekli mi, yapanlar ne gibi faydalar gördü?

Ben de kısa saçlıyım ama bakım yapıyorum. Maske değil ama saç derisine uygun şampuan ve arada serum kullanıyorum. Saç dökülmesi durmadı ama saç derisi rahatladı. Kaşıntı ve yağlanma azaldı. Kısa saçta bakım daha çok saç derisi için.

Oyla 0
Kısa saçta bakım gereksiz sanıyordum ama yanılmışım. Yanlış şampuan kullandığımda kepek ve yağlanma artıyordu. Doğru ürünü bulunca saç derisi dengelendi. Bakım dediğimiz şey illa maske sürmek değilmiş.

Oyla 0
Ben minimal takılıyorum. Kısa saçta fazla ürün kullanmak bence ters etki yapıyor. Ama tamamen bakımsız bırakmak da doğru değil. Dengeli bir rutin en iyisi.

Oyla 0
Kısa saç kullanmak dökülmeyi gizliyor ama çözmüyor. Ben bakım yapmaya başladıktan sonra saçım daha sağlıklı duruyor. En azından “bakımsız” görüntü kalmadı.

Oyla 0
Kısa saçlı erkekler de bakım yapmalı ama beklenti doğru olmalı. Saç çıkmaz ama saç derisi sağlığı ciddi fark yaratır. Bu da uzun vadede dökülme sürecini etkiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt