Kıvırcık Saçlar İçin En Kullanışlı Kesim Modeli Ne Olabilir?

Hülya Demirtaş

Kayıtlı Üye
Kıvırcık saçlı biri olarak en büyük problemim her sabah aynı: kabaran, yönünü şaşıran, bazen kocaman bir top gibi duran saçlar. Düzleştirici kullanmak istemiyorum çünkü doğal halini seviyorum ama bir türlü şekilli durmasını sağlayamıyorum. Kuaförler genelde “katlı kesim” öneriyor ama her seferinde ya fazla kabarıyor ya da saç uçları garip bir şekilde dışa dönüyor.

Omuz hizasında mı kalsın, yoksa daha uzun mu olmalı karar veremiyorum. Uzun olunca ağırlaşıyor ama kısa olunca kabarıklığı daha da belirginleşiyor. Özellikle yaz aylarında tamamen kontrolsüzleşiyor. Doğal, pratik ama güzel bir model arayışındayım.

Kıvırcık saçlı kadınlar gerçekten ne yapıyor bu durumda?

Sizce en kullanışlı kesim modeli hangisi?

Benim de saçlarım kıvırcık. Katlı kesim ama uzun katlar çok işe yarıyor. Üst katlar kısa olunca kabarıyor. Uzun, yumuşak geçişli kat en ideali.

Oyla 0
Omuz hizasında ve katlı kesim kullanıyorum, ama saç uçlarını tıraş makasıyla incelttirdim. Böylece kabarıklık dengeleniyor.

Oyla 0
Pixie veya çok kısa modeller kıvırcık saçta riskli. Bence en güzeli orta boy. Yıkayıp doğal kurumaya bıraktığında bile şekli belli oluyor.

Oyla 0
Yüz şekline göre değişiyor. Benim yüzüm dar, o yüzden yanları biraz uzun bıraktırıyorum. Üstler kısa olunca çok kabarıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt