Kontür Yaparken En Sık Yapılan Hatalar Neler?

Nisa Koral

Kayıtlı Üye
Kontür yapmak istiyorum ama çoğu zaman yüzüm daha sert ve yapay görünüyor. Yanaklarım olduğundan daha çökmüş gibi duruyor ya da kontür çizgisi çok belli oluyor. Oysa amaç yüzü daha dengeli ve doğal göstermek.

Sanırım en büyük sorun doğru yeri ve doğru miktarı ayarlayamamak. Bir de hangi yüz şekline ne kadar kontür yapılmalı konusu kafamı karıştırıyor. Herkese uyan tek bir teknik yok gibi.

Kontür yaparken en sık yapılan hatalar neler ve doğal durması için nelere dikkat etmek gerekiyor?

En sık yapılan hata kontürü çok aşağıdan uygulamak. Elmacık kemiğinin altına değil, biraz yukarısına uygulanmalı. Aksi halde yüz düşük ve yorgun görünüyor.

Oyla 0
Renk seçimi çok önemli. Ten renginden çok koyu kontür ürünleri yüzde çizgi gibi duruyor. Daha yumuşak, sıcak alt tonlu ürünler daha doğal duruyor.

Oyla 0
Kontürü iyi dağıtmamak en büyük hata. Sert çizgiler yüzü çok yapay gösteriyor. Ben dağıtmak için fırçayı yukarı doğru kullanıyorum, bu daha lifting etkisi veriyor.

Oyla 0
Her gün ağır kontür yapmak şart değil. Günlük makyajda çok hafif gölgeleme yeterli oluyor. Aksi halde makyaj fazla kaçmış gibi duruyor.

Oyla 0
Yüz şekline göre kontür yapmak önemli. İnternetteki tek tip teknikler herkese uymuyor. Kendi yüzünü tanımak en doğrusu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt