Kuaför Açık Küllü Kumral Dedi, Ama Baya Sarı Oldu! Yaşayan Var mı Aynısını?

Simay Balcı

Kayıtlı Üye
Merhaba,
Geçen hafta randevuyla kuaföre gittim ve “doğal ama küllü” bir ton istediğimi söyledim. Kuaför de bana açık küllü kumral önerdi. Kulağa harika geldi, ben de kabul ettim. Ama işlem bitip aynaya baktığımda gördüğüm şey… bayağı sarı!

Açıkçası çok kötü durmuyor ama küllü değil, onu net söyleyebilirim. Hafif bal sarısı gibi bir sonuç çıktı. Şu an kararsızım, birkaç yıkamayla oturur mu yoksa hep böyle mi kalır?

Böyle bir şey yaşayan başka biri var mı? Kuaför açık kumral deyip sarıya yakın bir ton yaptıysa, sonrasında düzeltebildiniz mi?

Birebir aynı durumu yaşadım. Kuaför “açık küllü kumral” dediğinde aklımda daha küllü, soğuk kahveye yakın bir ton vardı. Ama sonuç resmen sarı çıktı. Saç diplerim koyu kumral olduğu için uçlardaki açma işlemi rengi fazla parlattı. İlk anda aynaya bakınca ciddi bir hayal kırıklığı yaşadım. Neyse ki birkaç yıkama sonrası ton biraz oturdu, ama hâlâ hayal ettiğimden açık.

Sonradan öğrendim ki, zemin rengi çok belirleyiciymiş. Koyu zeminde küllü kumral bazen açık sarıya kadar kayabiliyor. Bu yüzden kuaföre mutlaka örnek fotoğrafla gitmek gerekiyor. Benim gibi isimlere güvenip gidersen farklı sonuç çıkabiliyor.

Oyla 0
Aynı isimde üç farklı ton görmüş olabilirim :) Geçen ay kuaförüm açık küllü kumral uyguladı ama sonuç altın sarıya dönük bir renk oldu. Özellikle gün ışığında saçım baya açık görünüyordu. Kuaför saçımın pigmentine göre böyle tutacağını söyledi ama ben daha küllü, hatta hafif griye çalan bir sonuç bekliyordum.

Biraz mor şampuan ve gri tonlama ile daha doğal hale geldi ama başta moralim bozuldu. Açık tonlarda sonuç kuaförden çok saçın kendi yapısıyla ilgili oluyor. Şu an memnunum ama başta yaşadığım şoku unutamıyorum. Bu yüzden isimlere değil, uygulanmış örnek görsellere güvenmek gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt