Kuru Ciltler İçin En İyi Vücut Yağı Hangisi?

Derya Şen

Kayıtlı Üye
Cildim her zaman kuruya dönük ama kış aylarında resmen nem tutmuyor. Ne kadar krem sürersem süreyim birkaç saat sonra gerginlik hissediyorum. Özellikle bacaklarımda kaşıntı bile olabiliyor. Bu yüzden son zamanlarda vücut yağlarına yöneldim ama o kadar çok seçenek var ki hangisi gerçekten işe yarıyor anlamak zor.

Hindistan cevizi, badem, jojoba, argan… Herkes farklı birini övüyor. Bazıları çok güzel kokuyor ama ciltte yapışkan bir his bırakıyor. Bazıları hemen emiliyor ama yeterince nemlendirmiyor. Benim istediğim şey hem yumuşak bir his bırakması hem de uzun süre nem tutması.

Duştan sonra nemliyken uygulamayı denedim, gerçekten fark etti ama bazen kıyafetlerime yağ bulaşıyor. Yine de cildim için en rahatlatıcı ürünler yağlar oldu diyebilirim.

Sizce kuru ciltler için en iyi vücut yağı hangisi? Hem nemlendirip hem yapışkanlık yapmayan bir öneriniz var mı?

Ben tatlı badem yağı kullanıyorum, cildimi en iyi o toparladı. Duştan hemen sonra nemliyken sürüyorum. Emildikten sonra kadifemsi bir his bırakıyor, gün boyu nemli kalıyor.

Oyla 0
Argan yağı favorim. Ciltte ağırlık yapmadan güzel bir parlaklık bırakıyor. Hafif masajla yedirince çok rahatlatıyor. Ayrıca tırnak ve dirseklerde de işe yarıyor.

Oyla 0
Hindistan cevizi yağı benim için en etkili olanı. Kokusuna bayılıyorum. Soğuk havalarda bile cilt yumuşak kalıyor. Sadece az miktarda kullanmak gerekiyor, yoksa fazla yağlı his verebilir.

Oyla 0
Ben Johnson’s Baby Oil’i kullanıyorum, hem uygun fiyatlı hem çok etkili. Cildi ipeksi yapıyor, sabah bile nemini koruyor. Özellikle kuru bacaklar için birebir.

Oyla 0
Jojoba yağı benim kurtarıcım oldu. Cilde çok hızlı emiliyor, yağlı his bırakmıyor. Hem doğal hem uzun süreli nem sağlıyor. Özellikle duş sonrası kullanınca fark ediliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt