Kuru Fırçalama Gerçekten Selülit Azaltır mı? Deneyenler Anlatsın

Vildan

Kayıtlı Üye
Selülit sorunum yıllardır var ama özellikle pandemi döneminde hareketsiz kaldığımda iyice belirginleşti. Krem, masaj, spor… her şeyi denedim ama bir türlü istediğim gibi bir sonuç alamadım. Bir gün Instagram’da kuru fırçalama tekniği karşıma çıktı. Fırçayı yukarı doğru, dairesel hareketlerle kullanmak gerekiyormuş. Denedim. Başlarda cildim biraz kızardı ama sonradan alıştı.

3 hafta düzenli uyguladım. Gerçekten kan dolaşımı hızlandı, cildim daha canlı görünmeye başladı. Ama selülit görünümünde fark oldu mu? Açıkçası tam emin değilim. Belki diğer yöntemlerle birlikte kullanınca daha etkili olur.

Sizce kuru fırçalama selülit için gerçekten işe yarıyor mu, yoksa sadece geçici bir his mi veriyor?

Kuru fırçalamayı ben yaklaşık 2 aydır düzenli yapıyorum. Bacak ve basen bölgesinde selülitlerim vardı, ilk başta sadece dolaşımı hızlandırmak için denemiştim. Ama sabah-akşam yaptığımda cildimdeki görünümde bariz bir iyileşme oldu. Özellikle duş öncesi yaptığımda cilt daha alıcı hale geliyor. Ama kesinlikle baskı yapmadan, nazik hareketlerle uygulanmalı yoksa tahriş ediyor.

Oyla 0
Ben de bir ara çok heveslenip başladım ama ilk haftada cildim kızarıp tahriş oldu. Sonradan öğrendim ki fırçanın kılları çok sertmiş. Doğal kıl fırçaya geçince daha rahat ettim. Selülit için tek başına yeterli değil ama diğer yöntemlerle birlikte kullanıldığında toparlayıcı etkisi var bence.

Oyla 0
Ben kuru fırçalamayı yıllardır yapıyorum. En büyük faydasını kışın, cildim çok kuruduğunda gördüm. Selülit için çok mucizevi olmasa da bacaklarımın dokusu yumuşadı, daha pürüzsüz bir görünüm oluştu. Üstelik masaj gibi, rahatlatıcı da. Düzenli yapılınca etkisi belirginleşiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt