Kuru Saçlar İçin Gerçekten İşe Yarayan Bir Rutin Var Mı?

Yasemin Acar

Kayıtlı Üye
Saçlarım uzun süredir kuru ama “klasik kuru saç” tanımına da tam uymuyor. Yağlı değil ama nemsiz, sert ve dokununca pürüzlü. O yüzden kuru saçlar için önerilen her rutin bende aynı etkiyi göstermiyor. Bazıları saçımı ağırlaştırıyor, bazıları ise hiç işe yaramıyor. Bu da ister istemez “gerçekten işe yarayan bir kuru saç rutini var mı?” sorusunu sorduruyor.

Kuru saçlar için genelde “bol bol maske, yağ, krem” deniyor ama ben bunu yaptıkça saçım daha sönük duruyor. Yumuşak ama cansız. Bir noktadan sonra saçım ürünü emmiyor gibi hissediyorum. Belki de kuruluk sadece ürünle çözülecek bir şey değil, ama nereden başlayacağımı da tam bilmiyorum. Daha az yıkamak mı, daha farklı yıkamak mı, yoksa tamamen rutini değiştirmek mi gerekiyor?

Bir de şu var: Kuru saç denince herkes aynı şeyi anlıyor gibi davranıyor ama bence herkesin kuruluğu farklı. Kimininki boyadan, kimininki sudan, kimininki saç tipinden. Benim saçımda hangisi etkili emin değilim. O yüzden başkasının rutinini birebir uygulamak yerine mantığını anlamak istiyorum.

Kuru saçlar için gerçekten işe yarayan bir bakım rutini var mı, yoksa bu tamamen kişisel mi?

Ben kuru saç için “çok ürün” yerine “doğru ürün”ün önemli olduğunu fark ettim. Saçımı her gün yıkamayı bıraktım, şampuanımı değiştirdim. Kuruluk tamamen geçmedi ama saçım daha esnek hale geldi. Bu bile büyük fark yarattı.

Oyla 0
Bende kuruluk maske eksikliğinden değil, yanlış şampuandanmış. Arındırıcı ürünleri bırakınca saçımın hali değişti. Bazen ekleme yapmak yerine bazı şeyleri çıkarmak gerekiyor.

Oyla 0
Ben sabit bir rutinle sonuç aldım. Şampuan olarak L’Oréal Paris Elseve Hydra Hyaluronic Nem Doldurucu Şampuan, haftada bir Elseve Hyaluron Nem Maskesi, duş sonrası uçlara çok az Gliss Keratin Oil Serum kullanıyorum. Fazlası saçıma iyi gelmedi ama bu üçlüyle kuruluk kontrol altına girdi.

Oyla 0
Kuru saç için yağı abartınca saçım daha kötü oldu. Şimdi sadece duş sonrası nemliyken minicik miktar kullanıyorum. Kuruluğun tamamen bitmesini beklemiyorum ama saçım artık sert değil.

Oyla 0
Bence kuru saç rutini sabır işi. İlk haftalarda hiçbir şey değişmiyor ama bir süre sonra saç daha az tepki veriyor. Benim için önemli olan “yumuşaklık” değil “kırılmama” oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt