Kuru ve Yıpranmış Saçlar İçin Hangi Doğal Yağlar Daha Hızlı Etki Gösterir?

Lina Lermioğlu

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir saçlarımla uğraşıyorum ama bir türlü toparlayamadım. Saç yapım zaten ince telli ve biraz da zor şekil alan bir yapıda. Son birkaç ayda stres ve sık boya işlemi yüzünden saçlarım iyice kurudu. Tararken o gıcır gıcır sesi duyuyorum, sanki saçın içi tamamen boşalmış gibi. En ufak bir harekette elektrikleniyor, uçları sürekli kabarık ve sert. Ne saç kremi ne de duş sonrası spreyler bir işe yarıyor.

Bu yüzden artık doğal yağlara yönelmeye karar verdim. Fakat gerçekten işe yarayan yağ hangisi, hangisi saçın içine nüfuz ediyor, hangisi sadece yüzeyde kalıyor hiçbir fikrim yok. İnternette bir dünya bilgi var ama çoğu birbirini tekrar ediyor. Bir yerde “argan mucize” diyorlar, başka yerde “hindistancevizi yağından uzak durun” yazıyor. Bazıları soğuk sıkım olmalı diyor, bazıları “ısıtırsanız daha iyi işler” diye anlatıyor. Aklım iyice karıştı.

Benim aradığım şey şu: Saçıma uyguladığımda 1–2 kullanımda bile yumuşatma etkisini hissedebileceğim, saç tellerini besleyip güçlendirecek ve kuruluğu gerçek anlamda toparlayacak doğal bir yağ önerebilecek biri var mı? Lütfen deneyiminizi tüm detaylarıyla yazın çünkü artık deneme-yanılmaya bütçem ve sabrım kalmadı. Özellikle ince telli saçlarda ağırlaştırmayan bir şey arıyorum. Birkaç yağ adını bile sıralasanız çok işime yarar. Şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Bende en hızlı etki eden yağ kesinlikle hindistancevizi yağı oldu. Saç tellerinin içine nüfuz ettiği için kuruluğu çok çabuk toparlıyor. Avuç içinde biraz ısıtıp uçlara uyguladım, 30 dakika beklettim. Daha ilk yıkamada yumuşaklık fark edildi. Düzenli yapınca matlık tamamen kayboldu. İnce telli saçta da ağırlık yapmadı. Benim sorunum tamamen çözüldü.
Ben ince telli saçlarımda en hızlı sonucu jojoba + biberiye yağı karışımıyla aldım. Jojoba saç derisinin doğal yağ dengesine en yakın yapıdaymış, o yüzden hiç ağırlaştırmadı. 4–5 damla jojobaya 1 damla biberiye ekleyip saç diplerine masaj yapıyorum. İki hafta içinde yumuşama ve dökülmede azalma fark ettim.

Bende en hızlı etki eden yağ kesinlikle hindistancevizi yağı oldu. Saç tellerinin içine nüfuz ettiği için kuruluğu çok çabuk toparlıyor. Avuç içinde biraz ısıtıp uçlara uyguladım, 30 dakika beklettim. Daha ilk yıkamada yumuşaklık fark edildi. Düzenli yapınca matlık tamamen kayboldu. İnce telli saçta da ağırlık yapmadı. Benim sorunum tamamen çözüldü.

Çözüm
Ben biberiye yağını tek başına kullanıyordum ama etkisini tam anlamıyla jojoba ile karıştırınca gördüm. Saç derisini çok güzel rahatlatıyor ve kökleri güçlendiriyor. İlk hafta dökülme azalmaya başladı. Birkaç kullanım sonunda saçım daha dolgun görünmeye bile başladı. Eğer fazla yağlanma yaşamıyorsan bu karışım seni memnun eder. Doğal bakım arayanlara kesinlikle öneririm.

Geri
Üst Alt