Kütikül (Tırnak Eti) Bakımında En İyi Yöntem Hangisi?

Senem

Kayıtlı Üye
Merhaba,
Tırnak etlerim çok çabuk sertleşiyor, kuru görünüyor ve kopardığımda acı veriyor. Düzenli manikür yaptırsam bile birkaç gün içinde tekrar eski haline dönüyor. Özellikle kış aylarında soğuk hava ve deterjan kullanımıyla bu durum daha da kötüleşiyor. Araştırdığımda tırnak etlerinin çok sık kesilmesinin doğru olmadığını, bunun yerine yumuşatıcı kremler ve yağlarla düzenli bakım yapılması gerektiğini öğrendim.

Bazı kişiler tırnak etlerini kesmek yerine geriye iterek bakım yapmanın hem görünümü güzelleştirdiğini hem de daha sağlıklı olduğunu söylüyor. Kütikül yağları, nemlendirici el kremleri ve ılık su banyoları en çok önerilen yöntemler arasında. Ben de bu konuda hem evde uygulanabilecek hem de uzun süreli etki sağlayacak yöntemleri öğrenmek istiyorum.

Sizce kütikül bakımında en etkili ve kalıcı yöntem nedir?

Ben her gece yatmadan önce tırnak kenarlarına badem yağı sürüyorum. Haftada 1 kez de ılık sabunlu suda ellerimi bekletip tırnak etlerini hafifçe geriye itiyorum. Kesmek yerine yumuşatarak bakım yapmak hem acıyı önlüyor hem de etlerin daha geç çıkmasını sağlıyor. Düzenli yaptığımda maniküre gitme sıklığım azaldı.

Oyla 0
Bende en çok işe yarayan kütikül yağını günde iki kez kullanmak oldu. Sabah işe gitmeden ve akşam yatmadan önce sürüyorum. Ayrıca bulaşık yıkarken mutlaka eldiven takıyorum. Elleri deterjandan koruyunca tırnak etleri daha az sertleşiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt