Lazer Epilasyon Sonrası Batık Tüy Sorunu Ortadan Kalkar Mı?

Lida Sönmez

Kayıtlı Üye
Yıllardır batık tüylerle uğraşıyorum. Özellikle bacaklarımda ve bikini bölgesinde ne yaparsam yapayım kurtulamadım. Jilet, ağda, peeling, krem… hepsi geçici çözüm oldu. En son çare olarak lazer epilasyonu düşündüm çünkü çoğu kişi “batıkları tamamen bitiriyor” diyordu. Ama bazı yorumlarda “tam geçmiyor, sadece azalıyor” yazınca kafam karıştı.

İlk seanslardan sonra gerçekten bir fark oldu. Deri altındaki o minik, kırmızı noktalar azaldı. Cildim daha pürüzsüz görünmeye başladı ama yine de birkaç yerde inatçı batıklar kaldı. Uzman “tüy kökü zayıfladıkça batıklar da azalır, ama tamamen kaybolması zaman alır” dedi. Yani hemen mucize beklememek gerekiyormuş.

Bazı arkadaşlarımda hiç kalmamış, bazıları hâlâ ara sıra çıktığını söylüyor. Sanırım bu da cilt tipiyle alakalı bir durum. Benim gibi kuru ciltlilerde ölü derinin tüy çıkışını engellemesi çok olası. Lazer bu durumu azaltıyor ama tamamen ortadan kaldırmıyor gibi.

Yine de öncekine göre ciddi fark var. Sanki cildim biraz nefes almaya başlamış gibi.

Sizce lazer batık sorununu tamamen çözüyor mu, yoksa sadece hafifletiyor mu?

Benim için tam çözüm oldu diyebilirim. Bacaklarımda sürekli batık vardı, lazerden sonra neredeyse hiç kalmadı. Düzenli nemlendirme ve peeling de çok fark ettiriyor.

Oyla 0
Benim batıklar tamamen geçmedi ama %80 azaldı diyebilirim. Eskiden her tüy dönüyordu, şimdi sadece birkaç tanesi kalıyor. Sabırla devam edince sonuç daha iyi oluyor.

Oyla 0
Ben de aynı sorunu yaşadım. Lazerden önce batıklarım çok fazlaydı, şimdi sadece belirli bölgelerde çıkıyor. Cilt tipine göre değişiyor ama çoğu kişide gözle görülür fark yaratıyor.

Oyla 0
Lazer kesin çözüm değil ama büyük bir rahatlama sağlıyor. Batıkların kökü genelde yanlış tüy alma alışkanlığından geliyor, lazer o alışkanlığı ortadan kaldırdığı için fark yaratıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt