Lazer Epilasyon Sonrası Ciltte Kaşıntı Olması Normal mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ada
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ada

Kayıtlı Üye
Geçen hafta lazer seansımdan birkaç saat sonra bacaklarımda hafif bir kaşıntı başladı. Önce “herhalde kuruluk yaptı” dedim ama ertesi gün hâlâ devam edince biraz endişelendim. Kızarıklık yoktu, sadece kaşınıyordu ve dokununca gergin hissediliyordu. Bu normal mi, yoksa cildim bir şeye tepki mi veriyor anlayamadım.

Uzmanım “lazerden sonra hafif kaşıntı olabilir, bu cildin toparlanma süreci” dedi ama insanın aklına hemen alerji veya tahriş geliyor. Özellikle bacak gibi büyük bölgelerde kaşıntı olunca, sanki her yer yanıyor gibi hissediyorsun. Soğuk kompres yaptım, biraz rahatlattı ama tamamen geçmesi birkaç günü buldu.

İnternette okudukça daha da kararsız kaldım; kimisi “normaldir, 1-2 gün sürer” diyor, kimisi “alerjik reaksiyon olabilir, doktora göster” diye yazmış. Gerçekten aradaki farkı nasıl anlayacağız bilmiyorum.

Şu anda cildim toparlandı ama bir sonraki seansta yine olur mu diye korkuyorum.

Lazer sonrası kaşıntı yaşayan var mı aranızda?

Sizde ne kadar sürdü, bir şeye dikkat ettiniz mi?

Bende de aynı olmuştu, özellikle bacaklarda. Uzman “ciltte ısı artışı sonrası geçici histamin salınımı olur” demişti. Soğuk havlu koyunca hemen rahatlamıştım.

Oyla 0
Benim kollarımda ilk seans sonrası kaşıntı 2 gün sürdü. Cildim kuru olduğu içinmiş. Şimdi seans sonrası hemen nemlendirici sürüyorum, hiç olmuyor.

Oyla 0
Kaşıntı çoğu zaman normal, özellikle hassas ciltlerde. Ama kabarma veya kızarma olursa o zaman doktora görünmek gerek. Ben aloe vera jeliyle geçiriyorum.

Oyla 0
Benim bikini bölgemde oluyordu, özellikle akşamları artıyordu. Uzman soğuk kompres ve parfümsüz krem önerdi, birkaç saatte rahatladı. Her seansta biraz azalıyor.

Oyla 0
Bende de yaşandı, korkulacak bir şey değil. Lazerden sonra cilt kuruyor, o yüzden kaşıntı oluyor. Bol su içmek ve cildi nemli tutmak çok işe yarıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt