Lazer Epilasyon Sonrası Kaç Gün Deniz ve Havuz Yasak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Rukiye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rukiye

Kayıtlı Üye
Bu hafta lazer seansım tam tatile gitmeden önceye denk geldi ve şimdi kafam çok karışık. Randevuyu iptal etmek istemedim ama herkes “denize girme, cildin yanar” diyor. Uzman “en az 3 gün bekle” dedi ama açıkçası emin olamadım. Çünkü deniz tuzlu, havuz da klorlu… Gerçekten bu kadar riskli mi?

Seans sonrası cildim biraz kızarmıştı, özellikle bacaklarımda hafif bir ısı hissi vardı. Eve gelince aynaya baktım, gayet normal görünüyordu. “Ertesi gün denize girsem ne olur ki?” diye düşündüm ama sonra aklıma gözeneklerin açık olduğu geldi. O anda anladım ki mesele sadece güneş değil; suyun içindeki tuz ve klor da cildi tahriş edebiliyor.

Bir arkadaşım seans sonrası ertesi gün havuza girmişti ve cildinde küçük kırmızı noktalar çıkmıştı. Sonradan lekeye dönüştü. O günden beri gerçekten tedirginim. Cilt o dönemde savunmasız oluyor; yani ne tuzlu su, ne klor, ne de güneşle temas iyi bir fikir değilmiş.

Yine de insan tatildeyken kendini tutmakta zorlanıyor.

Sizce gerçekten üç gün beklemek yeterli mi, yoksa daha uzun süre mi ara vermek gerekiyor? Denize ya da havuza erken girip sorun yaşayan oldu mu?

Ben üç gün bekledim, sonra denize girdim. Hiç sorun yaşamadım ama güneş kremi sürmeden çıkmadım. Cilt tamamen sakinleşmeden suya girmek gerçekten riskli.

Oyla 0
Ben bir gün sonra havuza girmiştim, bacaklarımda hafif kızarıklık oldu. Sonra öğrendim ki klor cildi yakabiliyor. Artık her zaman birkaç gün bekliyorum.

Oyla 0
Uzmanım “minimum 72 saat” demişti. Ciltte görünür kızarıklık kalmasa bile alt tabaka hâlâ hassas oluyormuş. Ben beş gün bekledim, sorunsuz geçti.

Oyla 0
Benim bikini bölgemde tahriş olmuştu çünkü erken denize girmiştim. Tuzlu su gerçekten yakıyor. Şimdi ne kadar hevesli olsam da beklemeden asla girmiyorum.

Oyla 0
Yaz tatilinde seans yaptırmış biri olarak; denize girmedim ama havuz kenarında bile dikkat ettim. Güneş ve su birleşince lekelenme olabiliyor. Sabırla beklemek en doğrusu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt