Lazer Epilasyon Sonrası Renk Eşitsizliği Neden Olur?

Rana Gürbüz

Kayıtlı Üye
Geçen ayki lazer seansımdan birkaç gün sonra aynaya baktığımda, cildimde ton farkı fark ettim. Bacaklarımın bazı bölgeleri açık, bazıları ise sanki hafif kararmış gibiydi. İlk başta ışık yansımasından sandım ama birkaç gün geçince hâlâ aynıydı. Cildim genel olarak açık tonlu, o yüzden bu fark daha da belli oldu.

O an içimden “acaba yanık mı oldu?” diye geçti ama acı, kabarma ya da kızarıklık yoktu.

Uzmanımı aradım, “bu durum bazen geçici pigment değişimi olabilir” dedi. Lazerden sonra ciltte melanin aktivitesi artabiliyormuş, özellikle açık tenlilerde ya da güneş gören bölgelerde bu daha sık oluyormuş. Bol nemlendirme ve güneş koruyucu önerdi. Bir hafta içinde renk yavaş yavaş normale dönmeye başladı.

Yine de o ilk an korkutucuydu. Çünkü herkes “lazer sonrası cilt pürüzsüzleşir” derken, benimki tam tersi gibi görünüyordu. Belki de herkesin cilt dengesi farklı, bilmiyorum.

Sizce bu renk eşitsizliği normal mi, yoksa cihaz ayarıyla ilgili bir sorun olabilir mi?

Böyle bir durum yaşayan var mı?

Bende de olmuştu, özellikle diz çevresinde ton farkı vardı. Uzman “geçici melanin artışı” dedi. İki haftada tamamen geçti, sadece güneşten uzak durmak gerekiyor.

Oyla 0
Benim kollarımda hafif kararma olmuştu, sanırım seans sonrası güneşe çıktığım için. Güneş koruyucu kullanınca bir hafta içinde düzeldi. Artık çok dikkat ediyorum.

Oyla 0
Renk eşitsizliği genelde hassas ciltlerde görülüyor. Ben buz lazer yaptırdım, sadece ilk seans sonrası oldu. Düzenli nemlendirme işe yarıyor.

Oyla 0
Benim bacaklarımda olmuştu ama kısa sürdü. Soğuk jel ve su bazlı nemlendirici kullandım. İkinci seanslarda hiç tekrarlamadı.

Oyla 0
Uzmanım “bazı bölgelerde pigment yoğunluğu fazla olduğu için ton farkı oluşabilir” demişti. Benim cildimde de olmuştu, tamamen geçti. Sabırlı olmak gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt