Lazer Epilasyonun Etkisi Neden Bazı Bölgelerde Daha Geç Görülüyor?

Arzu Keskin

Kayıtlı Üye
Açıkçası bu süreçte en çok kafamı karıştıran şey bu oldu. Aynı anda hem bacak hem koltuk altı lazerine başladım. Koltuk altımda üçüncü seansta bile neredeyse hiç tüy kalmadı ama bacaklarım hâlâ direniyor. Her seans sonrası umutlanıyorum ama dökülme daha yavaş oluyor. “Nasıl olur, aynı cihaz, aynı kişi yapıyor” diye düşünmeden edemiyorum.

Uzmanım, “her bölgenin kıl kökü derinliği farklı, lazer ışığının ulaşma gücü de değişiyor” dedi. Kulağa mantıklı geliyor ama insan yine de merak ediyor. Aynı şey bikini bölgesi için de geçerliymiş; bazı yerlerde tüyler hemen tepki veriyor, bazıları neredeyse hiç etkilenmiyor gibi.

Bir de hormonal farklar varmış. Özellikle bacak ve yüz bölgesindeki tüylerin döngüsü diğerlerinden farklıymış. O yüzden sabırlı olmak gerekiyormuş ama bazen bu sabır kolay olmuyor. Her seanstan sonra “artık fark ederim” diye bekliyorum, sonra aynada aynı görüntüyü görünce moralim bozuluyor.

Gerçekten herkesin vücudu bu kadar farklı mı tepki veriyor?

Sizde hangi bölgelerde sonuç daha geç ortaya çıktı?

Bacak ve kol bölgesi genelde en geç tepki veren yerler. Koltuk altı ve bikini daha hızlı sonuç veriyor çünkü kıl kökü yoğunluğu farklı. Ben de aynı şeyi yaşadım.

Oyla 0
Benim bacaklarımda da geç etki etti. Uzman “kök derinliği fazla olduğu için lazer ışığı tam ulaşamayabiliyor” dedi. 5. seanstan sonra fark ettim.

Oyla 0
Her bölgenin döngüsü farklıymış. Yüz ve bacaklarda sabır gerekiyor. Benim için koltuk altı mucize gibiydi ama yüzde tüyler uzun süre direndi.

Oyla 0
Benim bikini bölgesi hemen tepki verdi ama bacaklar çok yavaştı. Uzmanım “hormon ve dolaşım farkı etkiliyor” demişti. Gerçekten öyleymiş, herkesin vücudu farklı çalışıyor.

Oyla 0
Bence bu tamamen kişisel bir durum. Cilt tipi, tüy kalınlığı, hatta kullanılan cihazın dalga boyu bile etkiliyor. Ben diode ile daha iyi sonuç aldım, Alexandrite bende yavaş etki etti.

Oyla 0
Geri
Üst Alt