L’Oréal Paris Elseve Hydra Hyaluronic Nem Doldurucu Şampuan İnce Telli Saçları Ağırlaştırır Mı?

Lale Durmaz

Kayıtlı Üye
Saçlarım ince telli ve çabuk sönüyor, aynı zamanda da özellikle uçları çok kuru. O yüzden nem veren ürünlerle aram hep karışıktır. Nem versin istiyorum ama ağırlaştırmasın, hacmi tamamen söndürmesin. Elseve Hydra Hyaluronic’i de tam bu ikilem yüzünden aldım. “Nem doldurucu” iddiası kulağa çok güzel geliyor ama ince telli saçlarda riskli olabiliyor.

Yaklaşık üç haftadır kullanıyorum. İlk birkaç yıkamada saçlarım gerçekten daha nemli ve yumuşak hissettirdi. Duştan sonra sertleşme olmadı, bu hoşuma gitti. Ama kuruduktan sonra bazen saçlarım normalden daha çabuk sönmüş gibi duruyor. Özellikle diplerde hacim azalıyor gibi hissediyorum. Bazı günler çok güzel duruyor, bazı günler ise saçım yağlanmaya yakınmış gibi ağır görünüyor.

Kafamı karıştıran da bu zaten. Aynı ürünü kullanıyorum ama sonuç her yıkamada farklı. Acaba az miktar mı kullanmalıyım, yoksa bu seri ince telli saçlar için zaten fazla mı nemli? Saçımın nem ihtiyacı var ama hacim de benim için önemli. İkisini bir arada yakalayamamak insanı gerçekten kararsız bırakıyor.

Bırakıp bırakmama konusunda netleşemedim. O yüzden kullananların gerçek deneyimlerini merak ediyorum.

Elseve Hydra Hyaluronic nem verirken ince telli saçları ağırlaştırıyor mu, yoksa doğru kullanıldığında dengeli mi kalıyor?

Benim saçlarım da ince telli ve dalgalı. İlk başta ağırlaştırır diye korktum ama az kullanınca sorun yaşamadım. Nem konusunda gerçekten başarılı. Ama fazla kullanınca dipleri söndürüyor, onu fark ettim.

Bende maalesef ağırlaştırdı. Saçlarım yumuşak oldu ama hacim tamamen gitti. İkinci gün saçım yağlı gibi duruyordu. İnce telli saçlar için herkese uymayabilir bence.

Bu şampuanın püf noktası miktarı. Ben avucuma çok az alıp sadece boy ve uçlara uyguluyorum. O zaman ne ağırlaştırıyor ne de sönük duruyor. Nem ihtiyacı olan ince telliler için doğru kullanım şart.

Kış aylarında saçlarım çok kuruyor, bu yüzden bana iyi geldi. Yazın kullanınca biraz ağır gelebilir. Mevsime göre değiştirerek kullanmak mantıklı olabilir.

Saçım ince ama çok kuru. Bu şampuanla saçlarım daha sağlıklı durmaya başladı. Hacim kaybı var ama benim için nem daha önemli olduğu için sorun etmedim.

Geri
Üst Alt