Makyajda Fazla Ürün Kullanımı Cildi Nasıl Etkiliyor?

Yasemin Akay

Kayıtlı Üye
Eskiden ne kadar çok ürün kullanırsam o kadar iyi görüneceğimi düşünürdüm. Fondöten, kapatıcı, pudra, allık, bronzer, aydınlatıcı derken cildimde katman katman ürün olurdu. Ama zamanla bu kadar ürün kullanmanın cildi daha iyi göstermek yerine daha ağır ve yorgun bir hale soktuğunu fark ettim.

Fazla ürün kullanınca makyaj ilk başta iyi duruyor ama gün içinde ciltte çökme, çizgilere dolma ve dağılma başlıyor. Ayrıca ciltte bir “nefes alamama” hissi oluşuyor. Akşam makyajı temizlediğimde cildim daha hassas ve kızarık oluyor. Bu da fazla ürünün cildi gerçekten yorabileceğini düşündürüyor.

Üstelik fazla ürün kullanımı cildin doğal dokusunu da gizliyor. Cilt pürüzsüz görünmek yerine yapay ve kalın bir görüntüye bürünüyor. Son zamanlarda daha sade makyaj yaptığımda hem cildimin hem de görüntümün daha iyi olduğunu fark etmeye başladım.

Makyajda fazla ürün kullanmak cildi gerçekten olumsuz etkiliyor mu?

Bence fazla ürün cildi hem fiziksel hem görsel olarak yoruyor. Kat kat ürün sürünce cilt doğal hareketini kaybediyor ve mimikler daha sert duruyor.

Oyla 0
Ben fazla ürün kullandığım dönemlerde sivilce ve hassasiyet yaşadım. Daha sade makyaja geçince cildim toparlandı. Bu benim için büyük fark oldu.

Oyla 0
Fazla ürün cildi daha çabuk bozulmaya açık hale getiriyor. Gün içinde makyaj sürekli yer değiştiriyor. Az ürünle bu sorun çok daha az yaşanıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt