Mevsim Değişince Cilt Bakımı Baştan Mı Yapılmalı?

Mira Sezer

Kayıtlı Üye
Her mevsim geçişinde cildimle ilgili aynı kararsızlığı yaşıyorum. Yaz boyunca bana iyi gelen ürünler sonbahara girince sanki bir anda yetersiz kalıyor. Cildim ya daha fazla kuruyor ya da hiç alakasız şekilde sivilce çıkarmaya başlıyor. Aynı rutini uyguluyorum ama sonuçlar tamamen değişiyor. Bu da ister istemez “Acaba baştan mı başlamak gerekiyor?” sorusunu aklıma getiriyor.

Bir yandan sürekli ürün değiştirmek cildi yorar mı diye düşünüyorum, bir yandan da cildimin verdiği sinyalleri görmezden gelmek istemiyorum. Sosyal medyada herkes mevsime göre farklı rutinlerden bahsediyor ama hangisi gerçekten gerekli, hangisi fazla ayırt etmek zor. Temizleyici, nemlendirici, serum derken her şeyi değiştirmek maddi ve manevi olarak da yorucu oluyor.

Bazı dönemler sadece nemlendirmeyi artırmak yetiyor gibi hissediyorum, bazı dönemler ise kullandığım aktifler cildime fazla geliyor. Mevsim geçişlerinde cildim daha hassaslaştığı için yanlış bir adım atıp durumu daha da kötüleştirmekten korkuyorum. Bu yüzden işi bilenlerin deneyimleri benim için daha değerli.

Mevsim değiştiğinde cilt bakım rutinini tamamen sıfırlamak mı gerekir, yoksa küçük uyarlamalar yapmak yeterli olur mu?

Ben eskiden her mevsimde tüm ürünleri değiştiriyordum ama bu sefer cildim daha da karışıyordu. Sonradan öğrendim ki tamamen baştan yapmak şart değilmiş. Temizleyiciyi sabit tutup nemlendirici ve serumları mevsime göre ayarlamak bana çok daha iyi geldi.

Oyla 0
Bence cildi dinlemek en doğrusu. Mevsim geçişlerinde aktifleri azaltıp daha sade bir rutine geçiyorum. Sonra cilt toparlanınca yavaş yavaş ekleme yapıyorum. Baştan başlamak yerine geçici sadeleşme daha mantıklı geliyor.

Oyla 0
Dermatoloğum “Rutin aynı kalsın, yoğunluk değişsin” demişti. O günden beri bu şekilde ilerliyorum. Yazın hafif, kışın daha besleyici ürünlere geçiyorum ama temeli bozmuyorum. Cildim artık daha az tepki veriyor.

Oyla 0
Benim cildim hassas olduğu için sık değişiklik hiç iyi gelmiyor. Sadece nem oranını artırıp peelingi azaltıyorum. Bu küçük dokunuşlar bile mevsim geçişlerini daha rahat atlatmamı sağladı.

Oyla 0
Sosyal medyada görülen “mevsimlik rutinler” biraz abartı geliyor bana. Cilt zaten değişime alışmaya çalışıyor, bir de her şeyi değiştirmek zorlayıcı oluyor. Ufak ayarlamalarla devam etmek daha güvenli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt