Mevsime Göre Cilt Bakım Rutini Değiştirmek Gerekiyor Mu?

İlayda Arslan

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır aynı cilt bakım ürünlerini kullanıyorum ve açıkçası rutinimi oturttuğumu düşünüyordum. Ancak mevsimler değiştikçe cildimin de bambaşka tepkiler verdiğini fark etmeye başladım. Yazın daha parlak ve dengeli görünen cildim, sonbahar ve kış aylarında kuruyor, bazen pul pul oluyor bazen de durduk yere sivilce çıkarıyor. Aynı ürünler, aynı sıklık ama sonuçlar tamamen farklı.

Bazen “Demek ki cildim alıştı” diyorum, bazen de havaların soğuması ya da nem oranının düşmesiyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Yazın kullandığım jel yapılı ürünler kışın yetersiz geliyor gibi hissediyorum ama bu sefer de daha yoğun kremler cildimi ağırlaştırıyor. Bir ürünü kesince düzeliyor, başka bir ürünü ekleyince başka bir sorun çıkıyor. Bu dengeyi kurmak gerçekten zor.

Sosyal medyada herkes mevsimsel rutinlerden bahsediyor ama ne kadarının gerçekten gerekli olduğunu ayırt etmek kolay değil. Sürekli ürün değiştirmek cildi daha da yorar mı, yoksa cildin ihtiyacına göre adapte olmak mı daha doğru, emin olamıyorum. Boşuna masraf yapmak istemiyorum ama yanlış bakım yüzünden cildimi de yıpratmak istemem.

Cilt bakım rutinini mevsimlere göre değiştirmek gerçekten gerekli mi, yoksa aynı ürünlerle devam etmek yeterli olur mu?

Ben eskiden yıl boyu aynı ürünleri kullanıyordum ama kışın cildim resmen isyan ediyordu. Sonradan fark ettim ki yazın hafif gelen ürünler kışın yetmiyor. Şimdi sadece nemlendirici ve temizleyiciyi mevsime göre değiştiriyorum, cildim çok daha dengeli.

Oyla 0
Bence tamamen değiştirmek şart değil ama ufak dokunuşlar gerekiyor. Yazın kullandığım asitleri kışın azaltıyorum, nemi artırıyorum. Aynı rutini zorla sürdürünce cildim daha hassaslaşıyordu, şimdi daha sakin.

Oyla 0
Dermatoloğum cildin mevsime göre ihtiyaç değiştirdiğini söylemişti. O günden beri rutini sabit tutup ürün yoğunluğunu ayarlıyorum. Tamamen değişiklik değil, uyarlama yapmak en doğrusuymuş.

Oyla 0
Benim cildim çok hassas olduğu için sık ürün değişimi yapmıyorum ama yaz–kış farkını kesin hissediyorum. Özellikle temizleyici ve nemlendiricide mevsime göre seçim yapmak cildi yormuyor.

Oyla 0
Sosyal medyada gördüklerime eskiden çok kapılıyordum ama artık daha sade ilerliyorum. Mevsim geçişlerinde aktifleri azaltıp cildi dinlendirmek bana en çok fayda sağlayan şey oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt