Yunus Bülbül
Kayıtlı Üye
Mevsimsel saç dökülmesini birkaç yıldır yaşıyorum ve artık kafama takılan şey şu: Bu döngü her yıl tekrarlar mı, yoksa zamanla azalması gerekir mi? Çünkü her sene aynı dönemlerde dökülmenin artması insanı ister istemez tedirgin ediyor. “Bu böyle devam ederse ileride kalıcıya döner mi?” sorusu kafamda dönüp duruyor.
Bazı kişiler “herkes yaşar, sorun değil” diyor, bazıları ise “her yıl tekrarlıyorsa dikkat et” diye uyarıyor. Bu iki görüş arasında kalınca hangisine inanacağımı bilemiyorum. Benim dökülmem genelde belli dönemlerde artıyor, sonra azalıyor ama tamamen sıfırlanmıyor. Bu da insanın kafasını karıştırıyor.
Asıl merak ettiğim şey, bunun tamamen doğal bir döngü mü olduğu yoksa altta yatan başka bir problemi işaret edip etmediği.
Mevsimsel saç dökülmesi gerçekten her yıl tekrar eden normal bir süreç mi?
Bazı kişiler “herkes yaşar, sorun değil” diyor, bazıları ise “her yıl tekrarlıyorsa dikkat et” diye uyarıyor. Bu iki görüş arasında kalınca hangisine inanacağımı bilemiyorum. Benim dökülmem genelde belli dönemlerde artıyor, sonra azalıyor ama tamamen sıfırlanmıyor. Bu da insanın kafasını karıştırıyor.
Asıl merak ettiğim şey, bunun tamamen doğal bir döngü mü olduğu yoksa altta yatan başka bir problemi işaret edip etmediği.
Mevsimsel saç dökülmesi gerçekten her yıl tekrar eden normal bir süreç mi?