Mevsimsel Saç Dökülmesi Ne Kadar Sürede Geçer?

Hira Atalay

Kayıtlı Üye
Mevsimsel saç dökülmesi yaşadığımı düşünüyorum ama ne kadar süreceğini bilmemek beni en çok yoran şey. Dökülme başladığında herkes “geçici” diyor ama o geçicilik kaç hafta, kaç ay sürüyor kimse net konuşmuyor. Duşta her seferinde daha fazla saç görmek insanın psikolojisini gerçekten etkiliyor.

Dökülme artınca ister istemez saçlarımı daha çok kontrol eder oldum. Tarakta kalan saçlar, yerde gördüklerim hep gözüme batıyor. Bu süreçte sabırlı olmak gerektiğini biliyorum ama insan yine de “ya durmazsa” diye düşünmeden edemiyor. Özellikle saçlarım ince telli olduğu için dökülme daha dramatik görünüyor.

Bakım yapıyorum, nazik davranıyorum ama dökülmenin kendi ritminde ilerlediğini hissediyorum. Bu yüzden aslında tek merak ettiğim şey şu: Bu sürecin gerçekten bir sonu var mı? Daha önce bunu yaşayıp dökülmenin kendiliğinden azaldığını görenler var mı, yoksa her mevsim aynı döngü mü tekrar ediyor?

Mevsimsel saç dökülmesi yaşayanlar için bu süreç genelde ne kadar sürüyor, ne zaman normale dönüyor?

Bende mevsimsel dökülme genelde 1,5–2 ay sürüyor. İlk başladığında çok panikliyordum ama artık süreci tanıyorum. Dökülme yavaş yavaş azalıyor, sonra yeni saçlar çıkmaya başlıyor. Bu dönemde ekstra ürün kullanmıyorum, sadece saçımı daha nazik kullanmaya dikkat ediyorum.

Oyla 0
Benim dökülmem yaklaşık 2 ayda toparlıyor. İlk ay çok yoğun oluyor, ikinci ay azalarak devam ediyor. Üçüncü ayda neredeyse normale dönüyor. Bu sürede stres yapınca dökülme daha uzun sürüyormuş gibi hissediyorum, o yüzden kendimi sakin tutmaya çalışıyorum.

Oyla 0
Bende mevsimsel dökülme her sene oluyor ama süresi değişiyor. Bazı yıllar 4–5 hafta sürerken bazı yıllar 2 aya yaklaşıyor. Saç çizgimde açılma olmadığı sürece bunun geçici olduğunu kabul ettim. Zaman gerçekten en büyük etken.

Oyla 0
Ben dökülmenin hemen geçmesini beklediğim için çok zorlandım. Sonra bunun bir süreç olduğunu öğrendim. Yaklaşık 2 ay sürdü ama üçüncü ayda yeni çıkan kısa saçları fark edince içim rahatladı. Sabır bu işin en zor ama en gerekli kısmı.

Oyla 0
Mevsimsel dökülme bende ortalama 6–8 hafta sürüyor. İlk haftalar çok yoğun oluyor, sonra yavaşlıyor. Bu dönemde rutini bozmamaya çalışıyorum. Ürün değiştirince saç derim daha çok tepki veriyor, bu yüzden aynı şekilde devam ediyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt