Mevsimsel Saç Dökülmesi Ne Kadar Sürer, Ne Zaman Geçer?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Alican
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Alican

Kayıtlı Üye
Mevsimsel saç dökülmesini kabullendim diyebilirim ama en çok merak ettiğim şey bunun ne kadar süreceği. Çünkü “geçici” deniyor ama geçici dediğimiz şey kaç hafta, kaç ay belli değil. Bazıları “bir ayda biter” diyor, bazıları “üç ay sürer” yazmış.

Benim dökülmem yaklaşık bir aydır devam ediyor ve hâlâ azalmadı. Bu da ister istemez kafamda soru işareti oluşturuyor. Acaba bu hâlâ mevsimsel mi, yoksa başka bir şeye mi dönüyor diye düşünmeden edemiyorum.

Mevsimsel saç dökülmesi normal şartlarda ne kadar sürer ve ne zaman geçmesi beklenir?

Bende mevsimsel dökülme genelde 6–8 hafta sürüyor. İlk ay gerçekten yoğun oluyor, sonra yavaş yavaş azalıyor. Birdenbire kesilmiyor, bu yüzden insan “geçmiyor” sanıyor. Ben bunu yaşadığım için artık süreci daha sakin karşılıyorum ve panik yapmıyorum.

Oyla 0
Benim deneyimimde yaklaşık 2–3 ay sürdü. İlk başta çok korkmuştum ama sonradan kendiliğinden toparladı. Mevsimsel dökülmenin süresi kişiden kişiye değişiyor. Beslenme, stres ve genel sağlık durumu bu sürede ciddi fark yaratıyor.

Oyla 0
Eğer dökülme 3 ayı geçiyorsa bence mevsimsel demeden kontrol ettirmek lazım. Benim bir sene öyle olmuştu ve vitamin eksikliği çıktı. Yani her uzun süren dökülme mevsimsel olmayabiliyor, bunu ayırt etmek önemli.

Oyla 0
Ben destek almadan geçirdiğimde dökülme daha uzun sürdü. Vitamin ve beslenmeye dikkat ettiğimde sürenin kısaldığını hissettim. Tek başına mucize değil ama süreci daha kontrollü hale getiriyor.

Oyla 0
Geçiş ani olmuyor, bu çok önemli. Bir sabah kalkıp “bitti” demiyorsun. Yavaş yavaş azalıyor. Bunu bilmek insanı psikolojik olarak rahatlatıyor, yoksa her gün saç saymaya başlıyorsun.

Oyla 0
Geri
Üst Alt