Mevsimsel Saç Problemleri Herkeste Aynı Şiddette Mi Oluyor?

Hilal Taşçı

Kayıtlı Üye
Çevreme baktığımda mevsim geçişlerinde saç problemi yaşayan çok insan var ama herkes aynı şiddette yaşamıyor gibi geliyor. Kimisi “biraz dökülüyor geçiyor” diyor, kimisi ise benim gibi daha yoğun yaşıyor. Bu da beni ister istemez kıyas yapmaya itiyor. Acaba bende neden daha belirgin oluyor?

Aynı ortamda yaşıyoruz, benzer hava koşullarındayız ama sonuçlar farklı. Bu durum genetik mi, hormonal mı, yoksa tamamen kişinin yaşam tarzıyla mı ilgili emin olamıyorum. Bazen “abartıyor muyum” diye kendimi sorguluyorum, bazen de “benim saçlarım gerçekten daha hassas” diyorum.

Herkeste farklı yaşanması beni en çok kafa karışıklığına iten şey. Çünkü neyin normal olduğunu belirlemek zorlaşıyor.

Mevsimsel saç problemleri gerçekten kişiden kişiye bu kadar farklı şiddette mi yaşanıyor?

Kesinlikle farklı yaşanıyor. Benim kız kardeşim neredeyse hiç fark etmiyor, ben ise ciddi dökülme yaşıyorum. Doktorum bunun genetik yatkınlıkla çok ilgili olduğunu söylemişti.

Oyla 0
Yaşam tarzı da çok etkiliyor. Uyku düzeni, stres seviyesi, beslenme… Aynı havayı solusak bile vücudun tepkisi farklı olabiliyor. Ben bunu yıllar içinde net fark ettim.

Oyla 0
Saç yapısı da önemli. İnce telli saçlarda dökülme daha dramatik görünüyor. Kalın telli saçlı arkadaşlarım “hiç yok” derken ben panik olabiliyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt