Minoxil Forte %5 Deri Spreyi Yan Etkileri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Tahir İskenderli

Kayıtlı Üye
Minoxil Forte %5 kullanmaya başladığımda, başlangıçta hiçbir şey hissetmedim ama birkaç hafta sonra saç derimde kaşıntı, hafif kızarıklık ve yanma başladı. Bunu bir hafta boyunca hissettim ve çok endişelendim. Yine de bu yan etkilerin normal olduğunu öğrendim ve kullanmaya devam ettim. Şu anda bu belirtiler tamamen geçti ve saç derim eski sağlığına kavuştu.

Başlangıçtaki bu yan etkiler korkutucu olsa da, doktorum ve arkadaşlarım bu tür reaksiyonların geçici olduğunu söyledi. Minoxil kullanırken dikkat edilmesi gereken nokta, düzenli kullanım ve sabırlı olmak. Yan etkiler geçtikten sonra ürün gerçekten faydalı olmaya başlıyor.

Minoxil Forte %5 kullanırken yan etkiler yaşayanlar oldu mu? Bu yan etkiler ne kadar sürdü ve nasıl başa çıktınız?

Selam,
Ben de Minoxil Forte %5 kullanmaya başladığımda benzer bir süreç yaşadım. İlk 10 gün hiçbir şey yoktu, sonra bir sabah saç derimde yoğun kaşıntı ve hafif yanma başladı. Özellikle sprey sıktığım bölgelerde sanki kuruluk olmuş gibi gerginlik hissediyordum. Açıkçası ürünü bırakmayı düşündüm ama biraz araştırınca bunun sık görülen bir başlangıç tepkisi olduğunu öğrendim.

Ben ne yaptım dersen: sprey miktarını biraz azalttım, tamamen emilmesini bekledim ve saç diplerime azıcık nemlendirici sürdüm (parfümsüz, hassas cilt için olanlardan). 1 hafta sonra kaşıntı tamamen geçti, şu an hiçbir sorun yaşamıyorum.

Gerçekten sabırlı olunca etkisi geliyor. İlk tepkiyi görünce hemen bırakmamak lazım, ama çok şiddetliyse mutlaka doktora sormak gerek.

Oyla 0
Kullanmaya başladıktan 2 hafta sonra bende de kızarıklık ve kepeğe benzer pullanma olmuştu. Özellikle saç çizgisi çevresinde belirginleşmişti. Korktum çünkü daha kötüye gidiyor sandım ama 2-3 hafta içinde azaldı.

Minoxil'i sürdükten sonra saçımın kurumasını beklemeden yattığım birkaç gün olmuştu, onun da etkisi olabilir diye düşünüyorum. Sonradan akşamları daha erken sürmeye başladım, tamamen emildikten sonra yattım ve cilt tepkisi azaldı.

Şu an 3. aydayım, dökülme neredeyse durdu ve şakaklarda minik tüylenmeler var. O yüzden başta yaşadığım sıkıntıya değdi diyebilirim. Tavsiyem: tepki varsa panik yapmadan ama dikkatli şekilde izlemek.
Hafif yan etkiler olabiliyor ama kalıcı olmuyor çoğu zaman.

Oyla 0
Geri
Üst Alt