Organik Şampuan Kullananların Yorumları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Talya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Talya

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar 🌸,

Son birkaç yıldır saç dökülmesi ve saç derimde hassasiyet yaşıyorum. Sülfatlı ve kimyasal içerikli şampuanların bu sorunları artırabileceğini duyduğum için artık organik şampuanlara yönelmek istiyorum. Ancak piyasada o kadar çok seçenek var ki hangisi gerçekten işe yarıyor, hangisi sadece “organik” etiketi taşıyor bilemiyorum.

Bazı markaların içeriklerini incelediğimde aloe vera, argan yağı, hindistan cevizi yağı gibi doğal özler görüyorum. Kimilerinde ise “paraben yok” denilse de farklı kimyasallar eklenmiş oluyor. Açıkçası güvenilir bir ürün bulmak kolay değil.

Benim asıl merak ettiğim: Organik şampuan kullananlar gerçekten fark gördü mü? Saç dökülmesi azaldı mı, saç telleri daha güçlü oldu mu? Yoksa sadece beklentileri karşılamayan bir trend mi? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim 🙏

Ben uzun süre normal market şampuanları kullandım ama saç derimde kaşıntı oluyordu. Organik bir markaya geçince birkaç hafta içinde fark hissettim. Saçlarım daha az dökülmeye başladı. Bence organik şampuanların en büyük artısı saç derisini yormaması.

Oyla 0
Benim saçım boyalı olduğu için çok hassas. Kimyasal içermeyen, lavanta özlü bir organik şampuan kullanmaya başladım. İlk başta alışmak zor oldu çünkü fazla köpürmüyor. Ama düzenli kullanımda saçlarım daha canlı göründü.

Oyla 0
Kuzenim sürekli organik ürünler kullanıyor, onun tavsiyesiyle ben de denedim. Saç dökülmem çok fazlaydı, tamamen kesilmedi ama azaldı diyebilirim. Ayrıca saç uçlarım daha az kırılıyor. Organik ürünlere geçiş biraz sabır istiyor.

Oyla 0
Ben biraz deneme yanılma yöntemiyle ilerledim. Her organik yazan üründen aynı sonucu beklememek lazım. Ama doğru markayı bulunca gerçekten fark ediliyor. Saçım daha hacimli görünmeye başladı.

Oyla 0
Benim deneyimim şöyle: Kimyasal şampuanlar kısa vadede parlaklık veriyor ama uzun vadede saçı yoruyor. Organik şampuan daha doğal bir bakım sağlıyor. Saç derimde rahatlama hissettim. Kullanmayı bırakmayı düşünmüyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt