Renkli Saçlarda Solmayı Önlemek İçin Evde Hangi Saç Maskesi Tarifleri Uygulanabilir?

Lida Sönmez

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattığım ilk gün aynaya baktığımda o parlaklık, o renk canlılığı beni inanılmaz mutlu etmişti. Ama birkaç hafta sonra her şey değişti. O canlı renk gitti, yerine solgun, mat bir ton kaldı. Hele uçlar... resmen başka bir renge dönüyor. Renk koruyucu şampuanlar kullanıyorum ama yine de birkaç yıkamada etkisi azalıyor.

Bir arkadaşım doğal maskelerle rengin ömrünü uzattığını söyledi. Özellikle yoğurt, zeytinyağı ve bal karışımını önerdi ama içim rahat etmedi, yoğurt rengimi açar mı diye korktum. İnternette kahveyle yapılan maskeleri de gördüm, ama kahve kalıntısı saça yapışıyor diyorlar. Bu kadar bilgi arasında doğru olanı seçmek neredeyse imkânsız.

Ben kimyasallardan uzak durmak istiyorum, ama rengin canlı kalmasını da çok önemsiyorum. Gerçekten işe yarayan bir doğal maske var mı? Boyayı akıtmadan bakım yapan bir tarif bilen varsa paylaşabilir mi?

Çözüm
Zeytinyağı yerine hindistan cevizi yağı kullanmak daha iyi sonuç veriyor. Rengi matlaştırmadan nem kazandırıyor. Haftada bir uyguluyorum, boyalı saçlarımın tonu uzun süre korunuyor.
Renk korumak istiyorsan sirke durulaması işe yarıyor. Elma sirkesini suyla karıştırıp son durulama suyuna ekliyorum. Hem parlatıyor hem de renk tonunu koruyor. Haftada bir yeterli, aksi halde kurutabiliyor.

Ben kahve maskesini denedim ama kalıntı sorunu yaşamadım. Demlenmiş, soğumuş kahveyi saç kremiyle karıştırıp sürdüm. Hem parlaklık verdi hem renk doygunluğunu korudu. Koyu renk saçlarda özellikle güzel duruyor.

Zeytinyağı yerine hindistan cevizi yağı kullanmak daha iyi sonuç veriyor. Rengi matlaştırmadan nem kazandırıyor. Haftada bir uyguluyorum, boyalı saçlarımın tonu uzun süre korunuyor.

Çözüm
Pancar suyu karışımı duymuş muydunuz? Özellikle kırmızı ve bakır tonlarda harika sonuç veriyor. Renk solmadan taze kalıyor, üstelik tamamen doğal. Sadece durularken iyi temizlemek gerekiyor.

Ben boyadan sonra saçımı sıcak suyla yıkamamaya özen gösteriyorum. Maskeler kadar önemli bir detay bu. Ilık ya da soğuk su rengi sabit tutuyor. Üstüne bir de aloe vera jeli uyguluyorum, nem dengesi sağlanıyor.

Geri
Üst Alt