Gülnur Çeçen
Kayıtlı Üye
Roaccutane tedavisinin dördüncü ayındayım ve son haftalarda cildim her zamankinden daha hassas hale geldi. Hafif bir rüzgârda bile yanıyor, dokunduğumda batma hissi oluyor. Eskiden kullandığım nemlendiriciler artık yakıyor, hatta bazıları kızarıklığı artırıyor. Doktorum bunun ilacın yağ bezelerini baskılamasından kaynaklandığını söyledi, ama bu kadar yoğun tepki vereceğini tahmin etmemiştim.
Cildim o kadar inceldi ki, elimle hafif dokunduğumda bile kızarıyor. Makyaj yapmayı bıraktım, sadece nemlendirici ve güneş kremiyle idare ediyorum. Fakat gün içinde bile cilt gerginleşiyor, sanki nefes alamıyor gibi.
Gerçekten merak ediyorum: Roaccutane kullananlarda cildin bu kadar tepkisel hale gelmesi normal bir süreç mi? Bu hassasiyet nasıl azaltılabilir?
Cildim o kadar inceldi ki, elimle hafif dokunduğumda bile kızarıyor. Makyaj yapmayı bıraktım, sadece nemlendirici ve güneş kremiyle idare ediyorum. Fakat gün içinde bile cilt gerginleşiyor, sanki nefes alamıyor gibi.
Gerçekten merak ediyorum: Roaccutane kullananlarda cildin bu kadar tepkisel hale gelmesi normal bir süreç mi? Bu hassasiyet nasıl azaltılabilir?