Roaccutane Tedavisi Sırasında Saç Uzaması Yavaşlar Mı?

Berfin Demiray

Kayıtlı Üye
Roaccutane tedavisinin dördüncü ayındayım ve son haftalarda saçlarımın neredeyse hiç uzamadığını fark ettim. Normalde iki ayda bir dip boyası yaptırmam gerekirdi, ama bu defa üç ay geçti hâlâ aynı uzunlukta. Saç tellerim ince değil ama sanki büyüme döngüsü durmuş gibi. Cildim kurudu, dudaklarım çatladı, ama saçımın bu kadar yavaş uzaması beklemediğim bir etkiydi.

Bazı forumlarda Roaccutane’ın yağ bezelerini baskıladığı için saç köklerinin de daha az beslendiği söyleniyor. Belki de bu yüzden saç uzaması yavaşlıyor. Yine de emin olamıyorum; dökülme az ama uzama da neredeyse yok.

Bu durum geçici midir, tedavi bitince saç yeniden eski hızına döner mi bilmiyorum. Her sabah aynaya bakınca “acaba artık hiç uzamayacak mı?” diye düşünmeden edemiyorum.

Roaccutane sürecinde saçların bu kadar yavaş uzaması normal mi? Süreci hızlandırmak için zararsız bir bakım rutini önerisi olan var mı?

Çözüm
Saç uzaması bende de durmuştu, özellikle dördüncü aydan sonra fark ettim. Dermatoloğum bunun geçici bir yan etki olduğunu söyledi. Vücut ilacın etkisine uyum sağladığında saç kökleri yeniden aktifleşiyor. Ben biotin ve çinko desteğiyle destekledim, üç ay sonra belirgin uzama başladı. O yüzden paniğe gerek yok, saç eski düzenine dönüyor.
Kardeşim de aynı şeyi yaşamıştı, saçları tedavi boyunca neredeyse hiç uzamadı. Ama ilacı bıraktıktan iki ay sonra toparladı, o yüzden endişelenme.

Saçım ilacın ortasında uzamayı durdurmuştu. Tedavi bitince yeniden hızlandı ama sabırlı olmak şart. Bu dönemde ısıdan uzak durmak da işe yarıyor.

Saç uzaması bende de durmuştu, özellikle dördüncü aydan sonra fark ettim. Dermatoloğum bunun geçici bir yan etki olduğunu söyledi. Vücut ilacın etkisine uyum sağladığında saç kökleri yeniden aktifleşiyor. Ben biotin ve çinko desteğiyle destekledim, üç ay sonra belirgin uzama başladı. O yüzden paniğe gerek yok, saç eski düzenine dönüyor.

Çözüm
Geri
Üst Alt