Rogaine Kirkland Köpük Kullananlar! Saçta Sertlik veya Matlaşma Yaşıyor musunuz?

Doğukan

Kayıtlı Üye
Selam,

Yaklaşık 2 haftadır bu saç köpüğünü kullanıyorum. Her sabah düzenli olarak saç diplerime nazikçe yediriyorum, şu ana kadar genel olarak memnunum. Ancak son birkaç gündür dikkatimi çeken bir durum var ve biraz kafam karıştı açıkçası

Uygulamadan yaklaşık 1-2 saat sonra saçlarımda hafif bir sertleşme hissi oluşuyor. Sanki saçlarım doğal yumuşaklığını kaybediyor, hatta biraz şekli de bozuluyormuş gibi geliyor. Parlaklık da azalıyor gibi hissediyorum, özellikle gün içinde dokunduğumda fark ediyorum bu durumu.

Tekrar yıkamak da istemiyorum çünkü ürünü uyguladıktan sonra saç diplerimin o etkiyi alması için kalması gerektiğini düşünüyorum. Ama bir yandan bu hissin sürekli olması da rahatsız edici.

Acaba bu his normal mi, yoksa ben mi fazla miktarda uyguluyorum? Köpük formda ürün kullanan arkadaşlar varsa, benzer bir durum yaşadınız mı? Belki kullanım şeklimi değiştirmem gerekiyordur ama emin olamıyorum.

Ürün güzel, etkisinden de umutluyum ama bu sertlik hissini çözmeden uzun süreli kullanıma geçmekte tereddüt ediyorum.
Gerçek deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim 🙏

Selam dostum, çok tanıdık bir durumdan bahsediyorsun — yalnız değilsin bu konuda, aynı hissi yaşayan birçok kişi var 😅

Ben de köpük formu kullanırken özellikle sabah uyguladığım günlerde, birkaç saat sonra saç diplerinde böyle hafif bir sertlik, saç telinde de matlaşma gibi bir şey fark etmiştim. Sanki saç spreyi sıkmışsın gibi hafif sert bir doku oluyor ya, aynen öyle. Doğal parlaklık da biraz gidiyor gibi geliyor insana.

Bu durum genelde şu sebeplerden oluyor:
  • Biraz fazla ürün kullanıyorsan, saç telinin üstünde kuruyan minoxidil kalıntısı minik bir tabaka gibi duruyor.
  • Köpük hızlı kuruyor evet ama bazen tamamen emilmiyor; özellikle saç yoğunsa diplerde kalıyor ve o da o sertlik hissini yaratıyor.
  • Bu tamamen normal ve neredeyse herkesin yaşadığı bir şey — ürün etkisini yitirdi diye düşünme, tekrar yıkamaya gerek yok.
Ben ne yaptım dersen:
  • Köpüğü biraz daha az kullanmaya başladım, yani “ceviz büyüklüğü” kuralına sıkı sıkıya uyuyorum.
  • Ürünü sürdükten sonra saç şekillendirmeyi biraz erteledim — çünkü kuruduktan sonra zaten o sertlik geçiyor, özellikle ellerinle hafifçe dağıtırsan saç daha doğal hale dönüyor.
  • Kuruyunca elinle hafifçe saçını karıştırmak bile o yapay dokuyu azaltıyor.
Yani özetle:
✔️ Evet, bu his normal
✔️ Fazla ürün sürüyorsan biraz azalt
✔️ Yıkamaya gerek yok
✔️ Hafifçe dağıtmak/karıştırmak işe yarar

Zamanla saç derin de alışıyor, bu his biraz azalıyor zaten. Ürünü sevdim diyorsan bu küçük detayı dert etme, bence doğru yoldasın 💪😊 Gelişmeleri de yaz, nasıl gidiyor birlikte bakalım!

Oyla 0
Geri
Üst Alt