Sabah İşe Gitmeden 5 Dakikada Yapılan Günlük Makyaj Var Mı Gerçekten?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Elif
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Elif

Kayıtlı Üye
Kızlar günaydın ☕
Sabah işe yetişme telaşında her dakika altın değerinde. Kahve soğumadan hazırlanmak bile zorken bir de makyaj eklenince tam bir yarış başlıyor. Sosyal medyada “5 dakikada doğal günlük makyaj videolarını izliyorum ama gerçek hayatta o kadar hızlı ve düzgün yapmak mümkün mü emin olamıyorum. Hele sabah göz kapakları hâlâ şişken, aynada kendini seçemediğin anlarda… gerçekten beş dakikada nasıl oluyor anlamıyorum.

Şunu fark ettim, sabah makyaj yaparken zamanın çoğu “kararsızlık”la geçiyor. Hangi ürünü süreceğim, hangisini karıştıracağım derken vakit akıp gidiyor. O yüzden artık hedefim az ürünle maksimum etki. Şu anda elimde renkli nemlendirici, krem allık ve dudak yağı var. Ama bazen yüzüm fazla solgun kalıyor, bazen de cilt fazla parlak oluyor. İşte o ayarı tutturmak gerçekten ustalık istiyor.

İşe gitmeden önce aynaya baktığımda “yorgun ama temiz” değil, dinç ve ferah görünmek istiyorum. Hem kendimi iyi hissetmek hem de sabah trafiğinde bile özgüvenli olmak… Çünkü bazen küçük bir rengin, ışıltının, rujun bile günü kurtardığını hissediyorum. Sizce gerçekten işe gitmeden önce 5 dakikada yapılabilecek bir makyaj var mı? Hangi ürünleri kullanmak zamanı kısaltıyor ama sonucu güzel gösteriyor? Deneyimlerinizi duymak isterim 🌸

Sabahları alarmı beş kere erteleyen biri olarak konuşuyorum 😅 Gerçekten 5 dakikada makyaj mümkün, ama püf nokta ürün seçimi. Çok amaçlı ürünler mucize yaratıyor. Ben krem allığı hem yanak hem göz kapağı hem dudakta kullanıyorum. Renkli nemlendirici yerine ince yapılı bir BB krem sürüp, kaşlarımı sabitleyip çıkıyorum. Hepsi parmakla uygulandığı için fırça arama derdi yok. Beş dakika bile fazla geliyor artık, el alışınca çok pratik oluyor.

Oyla 0
Bu rutini kurtaran şey kesinlikle hazırlık. Akşamdan cilt bakımı yapılmışsa sabah makyaj çok daha hızlı oturuyor. Nemli bir cilt, ürünü hemen emiyor ve dağıtmak kolaylaşıyor. Ben sabah sadece güneş kremi, renkli nemlendirici ve maskara sürüyorum. Elmacık kemiklerine parmakla azıcık highlighter, dudaklara balm… Bitti. Aynada o sağlıklı ışıltıyı görünce günümün tonu bile değişiyor. Gerçekten az ürünle bile taze görünmek mümkün.

Oyla 0
Makyaj süresini kısaltmak tamamen alışkanlık meselesi. Ürünlerin yerini ezberleyince elin otomatik gidiyor. Sabahları müzik açıyorum, aynanın karşısında beş dakikalık mini bir rutin: Tinted serum, maskara, allık, dudak yağı. Her şey krem formda olduğu için karıştırması saniyeler sürüyor. Yorgun bile olsam cildim “ışıl ışıl” görünüyor. Bazen en iyi makyaj planlı değil, hızlı ama içgüdüsel yapılan makyaj oluyor.

Oyla 0
Uzun yıllar karmaşık makyaj rutinleriyle uğraştıktan sonra sonunda sadeliğin rahatlığını fark ettim. Sabah aynaya geçince artık “bugün sağlıklı görünmek yeter” diyorum. Cildi güzelce nemlendirdikten sonra biraz kapatıcı, kaş jeli ve maskara yetiyor. Dudaklara hafif renk veren bir balm eklenince yüz hemen canlanıyor. Fırça, sünger derdi olmadan parmaklarla birkaç dokunuşla her şey bitiyor. Gün boyu cilt canlı kalıyor, hiçbir ağırlık hissi yok. Gerçekten beş dakikalık bir tazelenme gibi; hem pratik hem özgüven verici.

Oyla 0
Geri
Üst Alt