Saç Bakım Ürünleri İle Trendyol’da Nasıl Daha Fazla Satış Yapılır?

Nilay Hacıoğlu

Kayıtlı Üye
Merhaba 🌸,

Bir süredir Trendyol’da satış yapıyorum ve başlangıçta daha çok küçük ev ürünleri denemiştim. Ancak saç bakım ürünlerine yöneldiğimde hem talebin yüksek olduğunu hem de rekabetin yoğun olduğunu fark ettim. Özellikle şampuanlar, saç maskeleri, serumlar ve keratin setleri sürekli tüketilen ürünler olduğu için müşteri ilgisi hiç bitmiyor. Fakat işin zor kısmı, bu yoğun rekabetin içinde öne çıkabilmek.

Ben ürünlerimi yükledim, açıklamaları yazdım ama satışların belirli bir seviyenin üzerine çıkması için daha fazlasına ihtiyaç olduğunu fark ettim. Çünkü Trendyol’da sadece ürün koymak yeterli olmuyor. Görsellerden reklam kampanyalarına, yorumlardan fiyat stratejisine kadar her şey çok etkili.

Benim sorum şu: Saç bakım ürünleri satan bir satıcı olarak Trendyol’da daha fazla satış yapabilmek için hangi yöntemlere ağırlık vermeliyim? Fiyat kırmak çözüm mü, yoksa reklam ve yorum yönetimi daha mı kritik? Kendi deneyimlerinizi paylaşırsanız bana da yol gösterici olur. 🙏

Benim gözlemim şu: Ürün görselleri en az ürünün kendisi kadar önemli. Trendyol’da insanlar ilk görsele bakarak karar veriyor. Profesyonel çekim ya da dikkat çekici tasarımlar satışları ciddi artırıyor. Bir arkadaşım ürünlerini basit bir arka planda çekerken az satıyordu, ama stüdyo çekimine yatırım yapınca satışları 2 katına çıktı. Saç ürünleri için özellikle “set görselleri” çok işe yarıyor.

Bence reklam vermek şart. Çünkü Trendyol’da yüzlerce satıcı aynı ürünü koyuyor. Sponsorlu ürün reklamlarıyla öne çıkanlar her zaman daha fazla satış yapıyor. Satış yapan birkaç tanıdığım var, onlar günlük küçük bütçelerle reklam açıyor ve görünürlük artınca siparişler de çoğalıyor. Fiyat çok düşük olmasa bile reklam sayesinde daha fazla müşteri bulabiliyorlar.

Yorumların satış üzerindeki etkisini kendi alışverişlerimde de gördüm. Ne alırsam alayım, önce yorum sayısına ve puanına bakıyorum. Satıcı olarak da bu çok kritik. Bir tanıdığım müşterilerden yorum almak için küçük teşekkür notları ekliyor, bazıları da indirim kuponu veriyor. Müşteri memnuniyeti yüksek olduğunda satış otomatik artıyor çünkü insanlar güvenerek alıyor.

Kampanya dönemlerini iyi değerlendirmek gerekiyor. Trendyol’un indirim günleri, sepette ek indirimler ya da “2 al 1 öde” gibi kampanyaları var. Ben alışveriş yaparken hep bu fırsatları kolluyorum, eminim diğer müşteriler de öyle. Satıcılar bu kampanyalara girdiğinde ürünleri listelerde daha çok öne çıkıyor ve satışları artıyor. Saç ürünleri set halinde kampanya yapmaya çok uygun.

Bence doğru hedef kitleye ulaşmak da çok önemli. Örneğin dökülmeye karşı ürün arayan biriyle, sadece parlaklık isteyen bir müşteri aynı değil. Ürün açıklamalarını detaylı yazıp doğru etiketlemek gerekiyor. Ayrıca hızlı kargo ve güvenilir paketleme de çok etkiliyor. Çünkü müşteri ürünü kısa sürede elinde görmek istiyor. Bu detaylar satışı artıran unsurlar.

Geri
Üst Alt