Saç Bandı Seçerken Yüz Şekline Göre Nelere Dikkat Etmeli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Betül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Betül

Kayıtlı Üye
Bir süredir saç bandı takmayı çok seviyorum ama doğru modeli bulmak sanıldığı kadar kolay değilmiş. İlk başta ne bulduysam aldım, “hepsi sonuçta aynı” diye düşündüm. Fakat aynaya bakınca fark ettim ki bazı bantlar yüzümü olduğundan geniş gösteriyor, bazıları da alnımı daha dar gösteriyor. O gün anladım: saç bandı seçimi yüz şekline göre olmalıymış.

Yuvarlak yüzlüyüm, o yüzden kalın bantlar yüzümü daha kısa gösteriyor. Dar ve esnek modellerde ise daha dengeli bir görünüm yakalıyorum. Arkadaşımın yüzü uzun, o kalın kadife bantlarla harika duruyor ama bende komik görünüyor. Sanırım bu da tıpkı gözlük seçimi gibi kişisel bir denge işi. Bazıları “desenler bile yüz ifadesini değiştirir” diyor, gerçekten öyle mi?

Sizce saç bandı alırken sadece renk ve kumaşa mı dikkat etmeli, yoksa yüz şekline göre belirli bir form mu seçilmeli?

Hangi yüz tipi için hangi model saç bandı daha uyumlu, deneyiminizi paylaşır mısınız?

Çözüm
Yüz şekline göre seçim yapmak çok önemli. Uzun yüzlerde alın hizasında kullanılan geniş bantlar orantıyı dengeliyor. Ben “Mango”nun kalın kumaşlı bantlarını öneririm, hem kaliteli hem de başı sıkmadan sabit duruyor.
Yuvarlak yüzlerde ince ve arkadan esnek bantlar çok daha iyi duruyor. Kalın modeller yüzü kapatıyor. Benim yüzüm oval, kadife kalın bantlar dengeli bir görünüm veriyor. Özellikle üst kısmı bombe yapan modeller yüzü daha uzun gösteriyor, bu detay fark yaratıyor.

Kare yüz hatların varsa, desenli ya da fular tipi saç bantları yumuşak bir görünüm veriyor. Ben de bu şekilde yüz hatlarımı daha zarif gösterebiliyorum. Kalın bantlar sert duruşu kırıyor, pastel tonlar bu etkiyi artırıyor.

Yüz şekline göre seçim yapmak çok önemli. Uzun yüzlerde alın hizasında kullanılan geniş bantlar orantıyı dengeliyor. Ben “Mango”nun kalın kumaşlı bantlarını öneririm, hem kaliteli hem de başı sıkmadan sabit duruyor.

Çözüm
Ben kalın bantları çok seviyorum ama geniş alınlıyım, o yüzden üstten değil biraz geriden takıyorum. Bu şekilde yüzüm daha dengeli görünüyor. Deneme yanılmayla ideal pozisyonu bulmak gerekiyor, tek kural herkese uymuyor.

Kalın bantlar bana ağır geliyor, özellikle kısa saçlıyım. İnce metal destekli modeller yüzümü daha açık gösteriyor. Günlük kullanımda hafif kumaşlı bantlar çok daha konforlu oluyor. Özellikle yazın terletmeyen saten favorim.

Geri
Üst Alt