Saç Beyazlamasını Önlemek İçin Ne Kullanabilirim?

Ali Tekin

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saçlarımda beyazlar hızla çoğalmaya başladı ve açıkçası beni biraz rahatsız etmeye başladı. Genetik olarak erken beyazlamaya yatkın olabilirim ama yaşım henüz 30’ların başı ve bu kadar erken bir şekilde saç beyazlamasını beklemiyordum. Kimyasal saç boyalarıyla uğraşmak istemiyorum, çünkü kimyasal ürünler saçı kurutabiliyor ve aslında bu beyazlar sadece geçici bir çözüm sunuyor. Doğal bir çözüm arayışındayım.

İnternette çok fazla öneri var, ancak hangisinin gerçekten işe yaradığını bilemiyorum. Bazı insanlar doğal yağlardan bahsediyor, bazıları ise siyahlaştırıcı şampuanlar veya bitkisel takviyeler öneriyor. Saçın beyazlamasını önlemek ya da yavaşlatmak için kullandığınız ürünleri veya yöntemleri paylaşan var mı? Özellikle bitkisel, doğal çözümler üzerine öneriler arıyorum.

Bir arkadaşım, saçın beyazlamasını engelleyen bazı vitaminler (örneğin B12, biotin) ve doğal yağlar (örneğin argan yağı) kullanmayı önerdi, ancak henüz herhangi bir sonuç alamadım. Siyah çay ya da soğan suyu gibi yöntemlerin de işe yaradığını duydum ama denemeye cesaret edemedim.

Gerçekten işe yarayan, uzun vadede saç sağlığını bozmayacak bir çözüm arıyorum. Kullandığınız şampuanlar, yağlar veya takviyeler varsa, deneyimlerinizi duymak isterim. Özellikle kimyasal kullanmadan doğal bir çözüm arayan biri olarak önerilerinize ihtiyacım var.

Herkese şimdiden çok teşekkürler!

Geri
Üst Alt