Saç Boyasından Sonra Saçlarım Eskisi Gibi Parlamıyor, Bu Kalıcı Mı?

İlay Vatansever

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra en çok eksikliğini hissettiğim şey saçlarımın eski parlaklığı oldu. Boya öncesinde saçlarım çok özel bir bakım görmese bile daha canlı, ışığı yansıtan bir yapıya sahipti. Şimdi ise renk güzel olsa da saçlarım sanki mat bir tabakayla kaplanmış gibi duruyor. Gün ışığında bu matlık daha da fark ediliyor ve beni rahatsız ediyor.

Maske yapıyorum, yağ sürüyorum ama parlaklık hemen geri gelmiyor. Saçlarım yumuşak olduğu halde bile o eski ışıltıyı göremiyorum. Bu da kafamda “acaba saçım kalıcı olarak mı zarar gördü” sorusunu oluşturuyor. Çünkü parlaklık benim için sağlıklı saç göstergesiydi.

Zamanla mı düzelir yoksa boyadan sonra saçlar artık eskisi gibi parlamaz mı, bunu gerçekten merak ediyorum. Kendimi buna göre ayarlamak istiyorum.

Saç boyasından sonra kaybolan saç parlaklığı zamanla geri gelir mi, yoksa bu durum kalıcı mı olur?

Bende de aynı durum olmuştu. İlk başta çok moralim bozuldu ama birkaç ay düzenli bakım yaptıktan sonra saçlarım eski parlaklığına yakın bir hale geldi. Hemen düzelmesini beklememek gerekiyor.

Oyla 0
Parlaklık genelde saç kütikülünün durumuyla ilgili. Boya sonrası kütikül açık kalıyor, o yüzden mat duruyor. Doğru bakım ve zamanla toparlıyor.

Oyla 0
Isı kullanımını azalttığımda parlaklığın daha çabuk geri geldiğini fark ettim. Boyadan sonra ısıyla birleşince saç daha da matlaşıyor.

Oyla 0
Parlaklık sadece ürünle gelmiyor. Ben su sıcaklığını düşürdüm, saçımı daha nazik kullandım. Bunlar bile fark yarattı.

Oyla 0
Kuaförüm parlaklığın zamanla geri döneceğini ama sabır gerektiğini söylemişti. Bu bakış açısını benimseyince süreci daha rahat geçirdim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt