Saç Boyattıktan Sonra Kaç Gün Yıkanmamalı?

Nuray

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra en çok kararsız kaldığım konu ne zaman yıkamam gerektiği oluyor. Kuaförden çıktığımda saçım hem rengiyle hem dokusuyla çok güzel duruyor ama eve gelince kafamda sorular başlıyor. Kimi “en az 2 gün yıkama” diyor, kimi “24 saat yeterli” diyor, kimi de “aynı gün bile yıkasan bir şey olmaz” diye rahatlatıyor. Bu kadar farklı yorum olunca hangisi doğru emin olamıyorum.

Boyanın saça oturması gerektiğini biliyorum ama bunun tam olarak ne kadar sürdüğünü kimse net anlatmıyor. Özellikle açık renk ya da kızıl tonlar kullananların daha dikkatli olması gerektiği söyleniyor. Benim saçım boyadan sonra biraz hassaslaşıyor, saç derim de ilk günlerde daha gergin hissediyor. Bu yüzden erken yıkamak istemiyorum ama bekledikçe de saç derisi rahatsız olmaya başlıyor.

Bir de günlük hayat gerçeği var. Spor yapanlar, terleyenler ya da saç derisi çabuk yağlananlar için günlerce yıkamamak çok zor. Rengi korumak isterken saç derisini yormak da istemiyorum. Doğru dengeyi bulmak zor. Boyanın kalıcılığı mı daha önemli, saç derisi sağlığı mı, yoksa ikisi birlikte mi düşünülmeli karar veremiyorum.

Saç boyattıktan sonra ideal olarak kaç gün yıkamamak gerekiyor, siz nasıl bir yol izliyorsunuz?

Ben genelde 48 saat beklemeye çalışıyorum. Kuaförüm boyanın bu sürede daha iyi oturduğunu söylemişti. İlk yıkamayı da mutlaka ılık suyla yapıyorum. Bu şekilde renk daha geç soluyor gibi hissediyorum.

Oyla 0
Açıkçası ben 24 saat sonra yıkıyorum. Saç derim çok hassas olduğu için daha fazla bekleyemiyorum. Ama sülfatsız şampuan ve nazik yıkama sayesinde renkte ciddi bir kayıp yaşamadım.

Oyla 0
Kuaförüm minimum 24, ideal olarak 48 saat demişti. Ben bunu uyguladım ve ilk yıkamada mutlaka renk koruyucu ürün kullandım. Bu düzenle hem saç derim rahat etti hem de renk daha uzun süre canlı kaldı.

Oyla 0
Benim saçım koyu renk olduğu için biraz daha rahatım. Genelde 1 gün bekliyorum. Ama sıcak sudan özellikle kaçınıyorum. Asıl farkı yıkama şeklinin yarattığını düşünüyorum.

Oyla 0
Benim deneyimime göre bekleme süresi kadar ilk yıkamada kullanılan ürün de önemli. Bir kere aceleyle yıkayıp sert şampuan kullandım, renk hemen aktı. O günden beri daha dikkatliyim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt