Saç Çizgim Geri Gitmiş Gibi, Kadınlarda Olur Mu?

Rüya Bilir

Kayıtlı Üye
Geçen hafta saçımı aynanın karşısında toplarken fark ettiğim bir detay içime oturdu. Alın çizgimde bir açıklık varmış gibi geldi ve ne kadar baktıysam o kadar belirginleşti sanki. Daha önce hiç dikkatimi çekmeyen bu durum şimdi aklımdan çıkmıyor. Işıkta, fotoğraflarda, hatta bazen telefondan bakınca bile gözüme çarpıyor.

Saçlarım tamamen dökülüyor gibi değil ama ön kısımlarda seyrelme hissi var. Bebek saçlar da azalmış gibi duruyor. Bu durum ister istemez özgüvenimi etkiledi. Kadınlarda da saç çizgisi geriler mi, yoksa ben mi abartıyorum bilmiyorum. Ailem “normal” diyor ama insan kendi yüzündeki değişimi daha net hissediyor.

Son dönemde stresliydim, uykusuz kaldım ve beslenmem de pek düzenli değildi. Bunların etkisi olabilir mi diye düşünüyorum. İnternette okudukça genetik, hormonlar, yaş gibi birçok sebep karşıma çıkıyor ve kafam daha da karışıyor. En çok korktuğum şey bunun kalıcı olması.

Doktora gitmeyi düşünüyorum ama öncesinde gerçek deneyimler duymak istedim. Benzer bir durumu yaşayıp sonradan toparlayanlar varsa, yaşadıklarını paylaşmaları bana çok iyi gelir.

Saç çizgisi gerileyip sonradan düzelen oldu mu, kadınlarda bu durum gerçekten olur mu?

Bende de önlerden açılma olmuştu, çok paniklemiştim. Dermatolog stres ve mevsimsel dedi. Düzenli uyku ve takviyelerle birkaç ayda yeni saçlar çıktı. Tam eski haline dönmesi zaman aldı ama kalıcı olmadığını görmek rahatlattı.

Oyla 0
Kadınlarda da olabiliyor maalesef. Benim hormon kaynaklı çıktı. Tedaviye başladıktan sonra dökülme durdu, saç çizgisi ilerlemedi. Tam doluluk gelmedi ama görüntü çok toparladı. Erken fark etmek gerçekten önemliymiş.

Oyla 0
Aynı korkuyu yaşadım. Doktor bunun telogen effluvium olduğunu söyledi. Geçiciymiş. Sabrettim, beslenmeme dikkat ettim. 4–5 ay sonra bebek saçlar çıktı, çizgi eski haline çok yaklaştı.

Oyla 0
Sıkı toplamak ve sürekli aynı yerden ayırmak bende durumu kötüleştirmişti. Alışkanlıkları değiştirince ve saç derisine bakım yapınca önler daha dolu görünmeye başladı. Küçük detaylar sandığımızdan daha etkili olabiliyor.

Oyla 0
Genetik de etkili olabiliyor ama her zaman kalıcı değil. Ben çok korkmuştum ama sebep bulununca rahatladım. Belirsizlik en zoru, kontrol ettirmek insanın içini rahatlatıyor 🌿

Oyla 0
Geri
Üst Alt